Romanii din vestul, centrul si estul tarii vor putea ajunge pe litoralul romanesc in cel mult o ora si 15 minute, odata ce compania aeriana Blue Air introduce din vara viitoare zboruri interne din Timisoara, Oradea, Cluj si Iasi catre Constanta, rute pe care biletele de avion sunt puse deja la vanzare de la pretul de 90 lei/segment, cu bagaj de cala inclus.

Multi turisti din vestul tarii prefera sa mearga vara in concediu in Spania, Italia sau alte tari din Europa pentru ca ajungeau mai repede, fie cu avionul, fie cu masina personala, decat sa strabata drumurile din Romania pana la malul marii. Acum, acest "mare handicap", cum il numeste Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii (ALDD), a fost eliminat prin introducerea unor zboruri interne catre Constanta.

"Dupa 20 de ani, timp in care Tarom si statul nu au facut nimic, Asociatia Litoral, Aeroportul Constanta si cu alte trei asociatii de promovare din tara am reusit cu o companie tot romaneasca. Noi, practic, dupa 25 de ani de asteptare ca ministerul nostru sau Autoritatea de Turism sa faca ceva pentru litoral, am facut singuri. Pe litoralul romanesc lipseste legatura aeriana, daca nu ai accesbilitate catre destinatie, nu existi. Reconectam Constanta cu Timisoara, Oradea, Cluj si Iasi. Pentru prima data dupa 20 de ani, turistii din vestul si estul Romaniei pot zbura si pot alege mai usor si mai repede litoralul romanesc si nu destinatiile externe in care mergeau pana acum. Ei nu aveau cum sa ajunga pe litoralul romanesc. Asta a fost un mare handicap, o mare problema", a spus pentru wall-street.ro presedintele ALDD.

In acelasi timp, presedintele ANAT, Alin Burcea, sustine ca introducerea zborurilor interne catre Constanta este "un lucru extraordinar pentru ca cei din vestul tarii prefera sa plece in Mallorca decat sa faca 14 ore cu masina pana la Constanta". Insa, desi introducerea zborurile scurteaza timpul la o ora pana la destinatie, Burcea spune ca Blue Air are unul sau doua avioane pentru cursele interne, ceea ce este putin. "Eu cred ca si daca ar mai pune cinci avioane nu ar fi suficient", a precizat presedintele ANAT.

zboruri oradea constanta, zboruri interne, zboruri blue air

Sursa foto: captura Blueairweb.com

Batalia transportatorilor: avion vs CFR, autocar, masina personala

Asadar, potrivit site-ului Blue Air, zborurile sunt programate zilele de luni pentru zboruri din Oradea si Iasi, in zilele de vineri si duminica pentru zborurile din Timisoara si in zilele de joi si duminica pentru cele din Cluj Napoca. Biletele de avion pentru cele patru rute, puse deja la vanzare pe site-ul companiei aeriene, costa, in acest moment, 90 lei/segment de zbor intre iunie si august 2017. Vestea buna este ca, desi vorbim de o companie low-cost, bagajele de cala (de max. 32 kg), bagajul de mana (max. 10 kg) si o gustare la bord sunt incluse in pretul biletului de avion pe zborurile interne.

Tip transport

Oradea-Constanta

(827 km)

Timisoara-Constanta

(777 km)

Cluj Napoca-Constanta

(681 km)

Iasi-Constanta

(447 km)

Avion 1 h si 15 min. | 90 lei 1 h si 15 min. | 90 lei 1 h | 90 lei 45 min. | 90 lei
Tren 16 h si 17 min. | 133,75 lei 12 h si 21 min. | 146,25 lei 13 h si 30 min. | 138,5 lei 10 h si 18 min. | 137,15 lei
Autocar Nu circula direct Nu circula direct Nu circula direct 8 h si 30 min. | 100 lei

Masina personala

10 h si 26 min. | 310 lei 9 h si 18 min. | 291 lei

8 h si 27 min. | 255 lei

6 h si 13 min. | 168 lei

Toate preturile de mai sus sunt exprimate pentru o singura calatorie (dus). In cazul transportului cu trenul, timpul parcurs si pretul calatoriilor sunt valabile pentru data de 15 septembrie 2016. In cazul calatoriei cu masina personal, pretul afisat este pretul estimat pentru consumul total de combustibil pe distanta rutiera dintre cele doua orase.

Sursa foto: Sidarta/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri