Croazierele nu mai sunt privite ca o extravaganta de catre turistii romani, ba chiar piata a ajuns la maturitate. Asta inseamna ca anul acesta 10.000 de romani merg in vacante pe o nava de croaziera, desi operatorii incep sa creasca preturile pentru Romania, sustine Antonio Nitu, directorul general al agentiei Aerotravel.

"Croazierele nu mai sunt o extravaganta, valoarea medie a unei croaziere in Mediterana este de 700 de euro. Haideti sa comparam cu un sejur in Grecia, Bulgaria, Turcia. Este deja accesibil. Estimam ca anul acesta vor fi 10.000 de romani care merg in croaziere", a exemplificat Antonio Nitu, la emisiunea WALL-STREET 360.

Directorul general al Aerotravel spune ca, de fapt, operatorii de croaziere "au ajutat" piata din Romania pentru ca au venit cu preturi speciale, mai mici decat in Vest si astfel romanii si-au permis o vacanta pe o nava de croaziera.

"Romania, pentru marii operatori de croaziere, a fost o piata emergenta si atunci au avut politici tarifare speciale pentru Romania, dar incet-incet ei considera ca Romania se apropie de maturitate. Si atunci tarifele speciale pentru Romania sunt din ce in ce mai putine, dar asta nu inseamna ca nu sunt perioade cand croazierele costa 180 euro. Veniturile din croaziere pentru companii (n.r. de croaziere) au crescut in conditiile in care numarul de pasageri este similar cu cel de anul trecut. Asta este dovada faptului ca piata incepe sa accepte tarife mai mari, apropiate de cele din pietele din Vest si care reflecta costul real al unei croaziere", sustine directorul Aerotravel, companie care la inceputul anului a decis sa transforme departamentul de croaziere intr-o firma de sine statoare, Cruise Hub.

Cele mai multe croaziere in care merg romanii sunt in Marea Mediterana, dar nu sunt de neglijat nici cele din Marea Baltica si din Fiordurile Norvegiei. In plus, in alegerile romanilor isi fac loc si crozierele din Caraibe datorita faptului ca a intrat Cuba in circuitul turistic.

"Un pachet in Caraibe este sub 1.100 de euro. Mai in gluma, mai in serios, in pretul asta nu este inclus taxiul pana la aeroport, dar in rest este inclus tot, inclusiv transport cu avionul si transferurile. Este o croaziera de 7 nopti. Costa 1.069 euro, daca imi amintesc bine", a exemplificat Antonio Nitu, potrivit caruia din cinci grupuri pe care le Aerotravel le are pentru 2017, a vandut deja 80% din capacitate.

Croaziere in Marea Neagra? "Cred ca in Portul Constanta vedem mai degraba distrugatoarele americane"

Din cauza contextului geopolitic actual, apetitul pentru croaziere in Marea Neagra este "foarte mic", iar operatorii mai vin in Marea Neagra doar pentru Constanta si Burgas, spune directorul Aerotravel.

"Cred ca in Portul Constanta vedem mai degraba distrugatoarele americane. In 2016 nu au fost croaziere din Constanta, in 2017 nu vor fi croaziere din Constanta. Avand in vedere ca nu se mai poate face un circuit in bazinul Marii Negre, nu avem produsul. Daca situatia se va normaliza in bazinul Marii Negre, avand in vedere potentialul pe care il are si care a fost dovedit de vanzarile bune care au existat, e clar ca Romania va fi din nou un port de imbarcare. Dar in momentul acesta nu din pacate pentru noi", a explicat Antonio Nitu.

Sursa foto: NAN728/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri