Statiunile montane sunt "praf", iar domeniul schiabiil este "de ras", ceea ce inseamna ca Romania nu este o destinatie pe harta turismului de iarna in Europa si "reuseste" doar sa fie in fata unei tarii din Africa, unde, bineinteles, nu poate fi vorba de schi, este concluzia presedintelui ANAT, Alin Burcea.

"Statiunile montane, dupa parerea mea, sunt praf. Am fost in weekend la Predeal si jumatate din hoteluri si pensiuni erau la vanzare. Eu nu am vazut in ultimii 10 ani nici macar un proiect guvernamental pe zona de munte. Tonul central trebuie sa porneasca de la Guvern, ori el nu porneste. Nu exista niciun fel de program bine gandit, nu exista niciun fel de fonduri. Toata lumea bate campii si se gandeste la bani europeni, de parca noi ca si cum noi suntem o tara neguvernata care nu are bugeturi. Cred ca trebuie sa ne gandim ca si anumite proiecte se pot face in combinatie cu bugetul de stat", a declarat Burcea la emisiunea WALL-STREET 360.

El a mentionat ca exista primari care ridica statiunile montane, cum se intampla la Sinaia si Predeal, “dar trebuie si ei sprijiniti” si sa fie gasite solutii alternative, cum ar fi aqua park-urile acoperite, mai ales ca in ultimii ani Romania nu prea a avut parte de zapada.

De altfel, fara sa dea o cifra, Alin Burcea spune ca la munte, comparativ cu litoralul, vin putini turisti straini pentru ca nu exista promovare in strainatate, asa ca Romania nu este o destinatie pe harta turismului de iarna in Europa.

"In momentul in care nu exista interes si in momentul in care se aloca pentru promovarea Romaniei doar 2 milioane de euro nu putem vorbi despre nimic. Aceste 2 milioane de euro nu ajung nici macar pentru standurile Romaniei in strainatate, ca sa participi la targurile externe. Avem un domeniu schiabil de ras, probabil o tara africana care nu are schi deloc intr-adevar e dupa noi. Bulgarii ne bat detasat cu prietenie la capitolul schi. La Bansko au 70 de km de partie, noi la Poiana Brasov avem 14 sau 15 km de partie", a spus presedintele ANAT.

Romania incaseaza 2 miliarde de euro din turism si doar 0,1% este alocat pentru promovarea tarii in strainatate.

Citeste si Partiile de schi din Romania, "inghetate" in timp? De ce ne va lua 20-30 de ani sa ne apropiem de Italia si Austria

Sursa foto: svariophoto/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri