Telefonul mobil inteligent si tableta sunt tot mai folosite de romani atunci cand cauta bilete de avion, fapt pentru care vanzarile de bilete de avion provin in proportie de 25% de pe mobile, iar in 1-2 ani procentul se va dubla, sustine Marius Negre, director de marketing la Tripsta.ro, una dintre cele mai mari agentii de turism online din Romania.

Piata de online travel a continuat sa se maturizeze in acest an, astfel incat 2016 a devenit primul an in care, pentru Tripsta.ro, traficul de pe mobil l-a depasit pe cel de pe desktop, reprezinta 60% din traficul total. Insa desi romanii cauta tot mai mult bilete de avion de pe mobile, achizitia inca are loc in mare parte din fata unui calculator.

"Vanzarile de bilete de avion provin in proportie de 25% de pe dispozitive mobil. Acest lucru reflecta faptul ca dispozitivele mobile sunt utilizate preponderant in stadiul de research. Cu toate acestea, estimam ca in decurs de 1-2 ani, procentele (n.r.: mobile-desktop) vor fi egale", a spus Marius Negre, directorul de marketing al Tripsta.ro.

Altfel spus, in curand romanii vor cumpara tot mai multe bilete de avion de pe mobil, ceea ce si spera reprezentantul Tripsta odata cu lansarea aplicatiei Android la sfarsitul lunii octombrie.

Cea mai scumpa rezervare de pe mobil

Valoarea medie a rezervarilor efectuate de pe mobil a fost de 223,97 euro, iar cea mai scumpa rezervare a fost zbor de 1.697 euro, facuta de o familie care a calatorit catre Spania. Comparativ, pentru rezervarile de pe dispozitive desktop valoarea medie a fost de 281,28 euro, cu un maxim de 4.479 euro, potrivit lui Marius Negre.

Citeste si:
TAROM, oferte de preturi in perioada 29 octombrie - 3 noiembrie
TAROM, oferte de preturi in...

Tripsta este o agentie de turism lansata in 2005 in Grecia si care in prezent activeaza in 45 de tari in lume, unde in acest an va vinde un total de 2,8 milioane de bilete de avion, potrivit lui Marius Negre.

"Piata din Romania este mica in comparativ cu alte piete in care suntem prezenti, iar vanzarile vor fi undeva la sub 1% din totalul grupului. Un roman cumpara in medie 1,3 bilete de avion pe an, valoare similara cu cele inregistrate pe alte piete est-europene, dar sub media Europei de Vest, unde o persoana cumpara in medie 1,7 bilete de avion pe an", explica directorul de marketing al Tripsta.ro. Asta inseamna ca Tripta.ro va vinde cel mult 28.000 de bilete de avion pana la finalul anului.

Cele mai rezervate destinatii de catre romanii pe Tripsta.ro au fost Atena, Amsterdam si Istanbul, iar in afara Europei - Bangkok, New York si Dubai, insa au existat rezervari si catre Mexic, Mauritius, Singapore, Cuba sau Chile, ceea ce arata cresterea apetitului romanilor catre destinatii mai exotice.

Tripsta.ro a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 930.000 euro (4,2 mil.lei), iar pentru 2016 Marius Negre estimeaza afaceri de peste 1,6 milioane euro, in crestere cu 75%. Tripsta.ro activeaza in Romania din 2012, iar in prezent are 70 de angajati.

Citeste si:
Romanii pierd anual zeci de mii de euro anulandu-si biletele de avion
Romanii pierd anual zeci de...

Sursa foto: Pixabay.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si