Autoritatile din Covasna estimeaza ca anul acesta vor fi vizitati de 120.000 de turisti, in crestere cu 20% fata de anul trecut, din care trei treimi sunt persoane de nationalitate romana, un lucru cu care secuii se mandresc si sustin ca romanii se satura de Valea Prahovei si isi fac astfel vacanta putin mai sus, in "Tinutul Conacelor".

La mai putin de o ora de Predeal, intr-un loc parca neatins de agitatia trecerii timpului, se afla judetul Covasna sau "Tinutul Conacelor", ceea ce ii face pe secui sa exclame ca romanii vor renunta incet-incet la Valea Prahovei si intr-o zona mai putin exploatata turistic, dar care este preferata de Printul Charles. Pentru acest lucru, secuii din Covasna au si argumente si subliniaza ca turismul este in crestere in regiune, ba chiar s-a dublat in ultimii 10 ani.

"In 2015 au fost 100.000 de turisti. Din totalitatea turistilor care vin in Tinutul Secuiesc 75%-80% sunt de nationalitate romana. Vin foarte multi turisti din Moldova si din Bucuresti. Cei din Bucuresti s-au saturat de Valea Prahovei, au inceput sa se sature si de zona Brasovului si au inceput sa vina la noi. Noi nu vrem sa vindem ciorba de burta si mici, noi vrem sa vindem autentic ceea ce se gateste la noi", a spus intr-un scurt interviu, pentru wall-street.ro, Tamas Sandor, presedintele Consiliului Judetean Covasna.

Citeste interviul complet pe Wall-Street PRO.

Sursa foto: salajean/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri