Alin Burcea, presedintele ANAT, spune ca retragerea Christian Tour din asociatie "nu poate fi considerata o pierdere" intrucat agentia nu a mai avut de multa vreme activitate asociativa.

Marius Pandel, seful Christian Tour, a anuntat miercuri ca isi va retrage agentia din ANAT pentru ca nu ii reprezinta interesele.

“Alin Burcea s-a ferit intotdeauna de un singur concurent, cel mai mare, Christian Tour. Sicanele pe care Burcea le-a facut competitorului sunt de notorietate in piata, iar cei de la Christian nu au vrut sa isi mai asocieze imaginea cu cea a ANAT”, au declarat miercuri pentru News.ro surse din piata.

Vizavi de aceasta decizie, presedintele ANAT a mentionat, intr-o notificare pe site-ul asociatiei, urmatoarea pozitie:

Am aflat, cu mirare, ca actionarii Christian Tour nu isi mai pot desfasura activitatea din cauza mea sau a Paralela 45 si ca s-au retras din ANAT pentru ca nu le mai reprezinta interesele.

Citeste si:
Christian Tour se retrage din ANAT: Nu ne reprezinta interesele
Christian Tour se retrage din...

Nu am nicio relatie personala cu aceste persoane si nici nu vreau sa am, intrucat consider ca nu impartasim aceleasi valori, nu avem aceeasi viziune in privinta afacerilor noastre. Paralela 45 nu vinde nici vacante de 1 euro, nici nu lanseaza programe de genul „plateste 1, pleaca 5”, nu agreeaza, de fapt, acest tip de lowcost marketing. Sunt convins ca nici ceilalti membri ai ANAT nu sunt adeptii acestei politici.

In acelasi timp, este evident faptul ca de mai multa vreme actionarii Christian Tour nu mai au niciun fel de activitate asociativa. Si, in aceste conditii, retragerea lor nu poate fi considerata o pierdere pentru ANAT

ANAT este asociatia patronala a agentiilor de turism din Romania, ce are ca membri activi 500 de agentii de turism, cele mai importante din tara.

Acestea cumuleaza peste 85% din vanzarile pachetelor de turism si calatorie, estimate la aproape un miliard de euro anual si au impreuna peste 4.600 de angajati.

Citeste si:
Circa 300.000 de romani isi petrec minivacanta in Romania
Peste 150.000 de romani isi...

Industria turismului in Romania are peste 120.000 de angajati si contribuie la economia nationala cu aproape 2% din PIB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
13 agentii de turism si ANAT, amendate pentru fapte anticoncurentiale