Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) a publicat o noua "lista neagra” a agentiilor care si-au pierdut licentele, care mai contine doar 1.138 de nume, cu aproape 250 mai putine fata de prima lista, publicata marti.

Potrivit documentelor publicate pe site-ul institutiei, Christian Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania dupa cifra de afaceri, a fost scoasa de pe lista, dupa ce proprietarii firmei au avertizat miercuri ca vor da in judecata autoritatea daca in 24 de ore nu schimba lista cu agentiile ramase fara licente, informeaza News.ro.

In prezent, in Romania exista 2.490 agentii si puncte de lucru licentiate, potrivit datelor publicate de ANT si datate 6 octombrie.

Tabelele autoritatii contin inclusiv date privind adresele agentiilor si ale punctelor de lucru, precum si numarul politei de asigurare pentru fiecare in parte, dar si numele asiguratorului. De asemenea, pe lista agentiilor de turism a caror licenta a fost radiata la cererea firmei in acest an figureaza 128 de agentii si puncte de lucru. Listele sunt, insa, in curs de actualizare.

Marti, Autoritatea Nationala pentru Turism a anuntat ca a retras, in vederea radierii din oficiu, 1.384 de licente de turism emise companiilor care nu au prezentat polita valabila de asigurare in cazul insolventei sau falimentului, polita pe care orice agentie este obligata sa o aiba si sa o afiseze public.

Patronatele din turism, desi sustin masura ANT, au indicat ca in lista anuntata de ANT pe 4 octombrie nu se afla numai agentii de turism care functionau fara sa detina o polita de asigurare valabila, ci si agentii cu licenta radiata la cerere, pentru incetarea activitatii sau schimbarea sediului.

Decizia ANT a creat, insa, si un val de nemultumire in randul unor turoperatori inclusi pe listele initiale ale autoritatii.

Directorul general al Christian Tour, Marius Pandel, a cerut miercuri ANT sa corecteze listele cu agentiile carora le-a retras licentele, acuzand autoritatea aflata in subordinea Ministerului Economiei ca a inclus pe acea lista si firmele care si-au relocat sau si-au inchis sediile, alaturi de agentiile falimentare si de cele fara polita de asigurare.

Pandel spunea ca, daca ANT nu va opera respectivele modificari si daca nu va sanctiona persoanele responsabile de acea masura, atunci va in judecata autoritatea, careia ii va cere despagubiri de 1 milion de euro.

Pe noua lista a ANT, Christian Tour figureaza cu polita de asigurare numarul 45.807 emisa de Omniasig si valabila pana la 18 iunie 2017.

La randul sau, Aurelian Marin, fost presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), a cerut Autoritatii Nationale pentru Turism sa revizuiasca “cat mai urgent” lista facuta publica cu cele aproape 1.400 de licente retrase din turism.

Marin a declarat, pentru News.ro, ca “lucrurile in turism in acest moment sunt foarte sensibile si pot crea prejudicii grave de imagine”. “In acest moment suntem in alerta si luam in calcul posibilitatea de a evalua eventualele daune de imagine create”, a mai spus Marin, precizand ca societatea sa functioneaza legal, desi apare pe lista.

Pe de alta parte, consultantul in turism Traian Badulescu spune ca decizia ANT de a ridica licenta oricarei agentii de turism care nu detine asigurare contra insolventei si falimentului este corecta, dar modul de aplicare este gresit.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri