Touroperatorul Christian Tour estimeaza o cifra de afaceri de 70 milioane de euro in 2016, un an pe care seful agentiei il considera "un an framantat de incidentele din intreaga lume" si in care Spania a fost cea mai ceruta destinatie.

Christian Tour are o crestere de 20% pana in momentul de fata si a ajuns astfel la o cifra de afaceri de 62 de milioane de euro.

"2016 a fost un an framantat din punct de vedere al incidentelor care au avut loc in toata lumea. Stim foarte bine ca nu este o perioada linistita, dar cu toate acestea avem de ales intre a ne bucura in continuare de viata sau a ramane inchisi. [..] Ne-am propus pentru 2016 o cifra de afaceri de 70 de milioane de euro, sunt foarte sigur ca o vom atinge", a spus CEO-ul agentiei de turism.

De asemenea, Christian Tour asteapta o cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane de euro din sediile din Polonia, Ungaria, Serbia si Republica Moldova pe care le-a deschis la inceputul acestui an.

"In primii ani am ales sa operam cateva destinatii pentru a intra in piata si a face cunoscut brandul, insa pentru anul viitor vom alege sa operam mai multe destinatii din fiecare zona in care am deschis, insemnand mai multi turisti si o cifra de afaceri mai mare", spune Pandel, care estimeaza astfel o cifra de afaceri de 6 milioane de euro in 2017 si de 17-20 milioane euro in 2018 din Polonia, Ungaria, Serbia si Republica Moldova.

Citeste si:
Vacantele pe litoral, preferatele romanilor la Targul de Turism
Christian Tour: Vacantele la...

"Cea mai atractiva piata este Polonia, cel mai activ birou este in Serbia si Moldova", spune Marius Pandel, care momentan nu are in plan intrarea pe noi piete externe.

Anul acesta, Spania a fost cea mai dorita destinatie, care a devenit "accesibila" pentru romani, spune Pandel, si care a atras 10.000 de turisti, potrivit datelor Christian Tour. "Daca acum cativa ani, Spania era greu accesibila romanilor din cauza preturilor, a crescut nivelul de trai si aliniindu-se cu preturile Greciei, Spania este foarte accesbila", spune seful Christian Tour.

Spania a fost urmata de Grecia si Turcia. Pe langa cele trei destinatii, anul acesta "Bulgaria si-a revenit dupa o perioada in care a fost in stagnare sau chiar regres", a mentionat Marius Pandel.

Agentia de turism Christian Tour implineste anul viitor 20 de ani de activitate, are 31 de filiale in tara si este una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania.

Citeste si:
Un nou trend de Ziua Indragostitilor
Destinatiile preferate de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
13 agentii de turism si ANAT, amendate pentru fapte anticoncurentiale