Sursa foto: amirraizat / Shutterstock

Loc 5: Reykjavik, Islanda

Loc 5: Reykjavik, Islanda

In anii 1960, Islanda oferea escale gratuite calatorilor care schimbau avioanele intre America de Nord si Europa pentru a sta cateva zile in Reykjavik. Acum, Islanda este una dintre cele mai populare destinatii pentru calatorii. Potrivit datelor Google, femeile intre 20 si 30 de ani au cautat excursii in Islanda, probabil pentru ca este cea mai sigura destinatie pentru calatorii, scrie cntraveler.com.

Anul acesta, turistii de pe glob au fost mai interesati de capitala europeana a Islandei, Reykjavik, decat de Paris sau Londra. Islanda este o tara insulara nordica aflata intre Atlanticul de Nord si Oceanul Arctic. Insula contine vulcani activi si izvoare geotermale.

Sursa foto: Pixabay

Loc 4: Havana, Cuba

Loc 4: Havana, Cuba

Nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca, Cuba a devenit o tara foarte cautata pentru calatorii. In acest an, presedintele Obama a vizitat aceasta tara, in care nu mai calatorise un presedinte american din 1920. Google spune ca persoanele cele mai interesate sa calatoreasca in Cuba sunt barbati cu varste intre 30 si 40 de ani.

Sursa foto: Pixabay

Loc 3: Toronto, Canada

Loc 3: Toronto, Canada

Toronto a lansat in 2016 un parteneriat cu Air Canada pentru a atrage turisti din estul Statelor Unite (majoritatea cautarilor in Google au fost din Michigan), iar diferenta de curs valutar intre dolarul canadian si cel american a contribuit la o crestere a numarului de turisti in acest oras. Multi dintre cei care cauta zboruri catre Toronto sunt fani hockey.

Sursa foto: Pixabay

Loc 2: Mexico City

Loc 2: Mexico City

Cu toate ca plajele din Mexic, de la Sayulita la Tulum, au fost intotdeauna principalele atractii pentru calatori, orasul atrage acum datorita istoriei, arhitecturii, si produselor alimentare.

Sursa foto: Pixabay

Loc 1: Tokyo, Japonia

Loc 1: Tokyo, Japonia

Japonia si-a stabilit un obiectiv ambitios de dublare a turismului pana in 2020 prin imbunatatirea infrastructurii. Datele Google arata ca persoanele cele mai interesate de a merge in Japonia sunt barbati de 24-35 de ani care iubesc tehnologia.

Sursa foto: Pixabay