Ambasadorul Sloveniei in Romania, Mihael Zupancic, spune ca Poiana Brasov ”poate fi un punct de atractie pentru schiorii sloveni”, dar acestora le place ca ”dupa ce coboara din avion, in 10 minute sa mearga sa schieze”, mentionand ca ”este important” sa fie anuntata ”o data de finalizare a aeroportului” din Brasov, care, in opinia sa ”va deschide calea unui numar mult mai mare de turisti, inclusiv din Slovenia”.

”Sunt impresionat de ceea ce am vazut pana acum in Brasov, de frumusetea acestui oras. Brasovul este minunat, iar Poiana Brasov este un loc care poate fi un punct de atractie pentru schiorii sloveni, carora le place sa incerce locuri noi, partii noi. Schiorilor nostri le place ca, dupa ce coboara din avion, in 10 minute sa mearga sa schieze. Stiu de parteneriatul Primariei Brasov cu Consiliul Judetean, pentru realizarea Aeroportului International Brasov Ghimbav si va tin pumnii pentru finalizarea acestui proiect. Slovenii cunosc foarte putin Romania si, in lipsa aeroportului, schiorii sloveni sunt departe de Brasov si mai ales de Poiana. De aceea este important sa avem o data de finalizare a aeroportului. El va deschide calea unui numar mult mai mare de turisti, inclusiv din Slovenia“, a declarat, luni, ambasadorul Sloveniei in Romania, Mihael Zupancic, aflat intr-o vizita la Brasov, unde a avut o intalnire cu autoritatile locale, potrivit News.ro.

Constructia aeroportului de la Brasov a fost anuntata in 2008, iar pista a fost finalizata abia dupa patru ani. De atunci, nu s-a mai facut nicio lucrare, deoarece au aparut diverse probleme juridice din cauza terenului, investitia fiind blocata incepand cu anul 2015.

Intre timp, Consiliul Judetean Brasov si Primaria au incheiat un protocol pentru finalizarea aeroportului, dar deoarece terenul este al statului, administratia locala nu poate continua investitia. In acest moment, in Parlament urmeaza sa se dea votul asupra unei legi care ar rezolva problema juridica. Aceasta a trecut de Senat, iar marti urmeaza sa fie dezbatuta in Camera Deputatilor. Autoritatile locale sunt optimiste ca lucrarile la aeroport vor fi reluate in curand.

”Aeroportul va fi gata in actualul mandat, avansarea unei date exacte nefiind posibila, in conditiile in care este vorba despre derularea unor proceduri care nu depind in totalitate de administratia judeteana“, a declarat, luni, Adrian Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov.

Citeste si:
Ce statiuni prefera romanii pentru vacanta de iarna
TOP statiuni montane...

Pana in prezent, pentru lucrarile la aeroport s-au cheltuit 25 de milioane de euro, iar pentru finalizarea acestuia mai este nevoie de 50 de milioane de euro.

Sursa foto: IM_photo/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Se deschide inca un restaurant Taco Bell in Romania