Cererea pentru vacantele oferite de companii angajatilor si partenerilor de afaceri a crescut cu o treime in 2016, fata de anul trecut, ca destinatii fiind preferate insulele din zona Caraibe, Asia, Australia, la un buget mai mare cu 15-20% fata de 2015. In acelasi timp, cele mai multe calatorii de afaceri au fost efectuate in 2016 in Europa de Vest si America, iar destinatia China inregistreaza o crestere de 30% fata de anul trecut.

Pentru recompensarea angajatilor sau a partenerilor de afaceri, patronii aleg destinatii precum Thailanda, Vietnam, zona Asiei de Sud-Est sau Caraibe - Republica Dominicana, Mexic, Cuba si mai nou, Australia. Pentru astfel de sejururi, de peste 10 zile, si pentru care sunt preferate hotelurile de cinci stele, se plateste incepand de la 2.500 la peste 4.000 de euro de persoana.

Cel mai complex pachet de vacanta cumparat anul acesta de la Paralela 45 a costat peste 200.000 de euro, pentru un de grup de 70 de persoane al unei companii din industria agro-alimentara.

In ceea ce priveste calatoriile de afaceri, ca noutate in 2016 se remarca Africa de Sud si America de Sud (Brazilia si Argentina). Catre China au fost oferite cu o treime mai multe calatorii, iar cererea pentru Rusia este pentru un trend crescator. In cazul delegatiilor externe, clientii Paralela 45 aleg, de regula, hotelurile de 4 stele.

In Romania, cresterea se reflecta in numarul de cazari in majoritatea oraselor tarii cerute de clientii Paralela 45, pentru hoteluri de minimum 4 stele. Din statisticile companiei, anul acesta angajatii au calatorit patru zile pe saptamana si peste 16 zile intr-o luna, in comparatie cu 2015, cand se calatorea maximum trei zile pe saptamana, respectiv o saptamana si jumatate intr-o luna.

Piata de business travel are rezultate mai bune anul acesta, isi revine pe toate segmentele ei, vacantele bonus, calatorii de afaceri, evenimente. Fata de alti ani insa, clientii se uita cu atentie la fiecare cheltuiala. Consultantii nostri incearca sa adapteze fiecare oferta la dorintele si nevoile de calatorie sau eveniment pe care o companie il planifica, declara Alin Burcea, CEO Paralela 45.

In 2016, dintre evenimentele organizate pentru companii, trainingurile au fost cele mai solicitate, in comparatie cu seminariile, conferintele, congresele. Pentru acestea, companiile au ales hoteluri de 4 stele, cu facilitati spa, care sa le ofere cursantilor si posibilitatea de relaxare. Cele mai cautate destinatii au fost Grecia continentala si insulele elene, in special Creta si Rhodos.

Agentia de turism Paralela 45, infiintata in aprilie 1990, este una dintre primele trei agentii private din Romania. Compania are in prezent 40 de agentii directe si in franciza raspandite in toata tara. Departamentul de corporate a fost infiintat in 1998, are in prezent 10 angajati, si genereaza aproape 10% din cifra de afaceri a companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri