Turismul este un domeniu aflat in plin avant in Romania, afirma jurnalistii postului de televiziune francez La Chaine Info (LCI), detinut de grupul media TF1, potrivit carora acest sector de activitate a beneficiat in tara noastra de o evolutie exploziva in ultimul an.

”Romania a primit anul trecut peste doua milioane de turisti straini. Pentru a atrage un public mai larg decat fanii lui Dracula, statul roman face investitii masive. In timp ce bisericile din secolul al XIX-lea isi regasesc fatadele si culorile de altadata, hotelurile darapanate din perioada comunista sunt in prezent renovate. Trebuie spus si faptul ca acest sector de activitate este impulsionat de o scadere importanta a TVA-ului”, se afirma in textul publicat pe site-ul LCI, in prezentarea acestui reportaj, potrivit News.ro.

Reportajul incepe cu imagini filmate la Castelul Bran, supranumit ”Castelul lui Dracula”, despre care jurnalistii francezi spun ca se afla ”in mijlocul padurilor Transilvaniei” si este ”asaltat de mii de turisti in fiecare zi”.

”Un labirint de camere mici, culoare de trecere cu scari foarte inguste, o sala de tortura... Turistii vin din lumea intrega aici pentru a descoperi atmosfera din romanul-cult («Dracula», de Bram Stoker, n.r.). Legenda lui Dracula este cea mai buna reclama pentru castel”, spun jurnalistii francezi.

Reportajul continua apoi cu imagini filmate in Sibiu. ”Romania inseamna insa si peisaje pitoresti. Pentru a atrage un public mai larg decat fanii vampirilor, statul roman face investitii masive. In Sibiu, bisericile si fatadele cladirilor din secolul al XIX-lea isi regasesc culorile. Peste 80% dintre ele au fost restaurate, in cadrul unui santier de mare amploare. Dupa ce orasul a fost desemnat Capitala Europeana a Culturii in anul 2007, numarul vizitatorilor a explodat”. In Sibiu exista in prezent peste 3.000 de locuri de cazare, iar in imprejurimi, in localitatile invecinate, alte cateva zeci de mii. Prin comparatie, in urma cu cativa ani in Sibiu existau doar patru hoteluri.

Romania isi valorifica patrimoniul. ”In Romania exista o treime din totalul izvoarelor termale din Europa si aceasta tara va deveni in curand o referinta pentru turismul balnear. Astfel de statiuni, precum statiunea Tusnad din Transilvania, sunt pe cale de a fi reconstruite”, noteaza jurnalistii de la LCI.

Hotelurile cazute in paragina si care datau din perioada comunista sunt in prezent renovate si reconditionate. ”Am amenajat un spa, am modernizat camerele si am trecut de la doua stele la patru stele”, spune Molnar Akos, directorul unui hotel din aceasta statiune balneara.

Intregul sector turistic este impulsionat incepand de anul trecut de o scadere importanta a TVA-ului in privinta serviciilor de cazare - de la 24% la 9%.

”Romania este una dintre cele mai ieftine destinatii de vacanta din Europa si a inceput sa devina competitiva in fata vecinilor ei, Unguria si Bulgaria, iar numarul turistilor care au vizitat aceasta tara a crescut spectaculos, ajungand in 2015 la peste 2 milioane de persoane”, au adaugat autorii reportajului.

Reportajul ”Roumanie: Le tourisme en pleine essor” (”Romania: Turismul, in plin avant”) a fost difuzat duminica, in jurnalul televizat de weekend (”JT WE”) si prezentat de Audrey Crespo-Mara pe postul TF1.

Jurnalul televizat de weekend al postului francez difuzeaza cu regularitate reportaje despre actualitatea politica economica, internationala si culturala, analize despre principalele teme ale zilei, materiale regionale si anchete despre subiectele din viata cotidiana a telespectatorilor francezi.

Sursa foto: BelkaG/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri