Visul american este mai aproape decat crezi! Prototipul unui avion supersonic de pasageri, care va ajunge in putin peste 3 ore din Londra in New York, a fost dezvaluit recent. Iata cand va fi disponibila pentru zbor prima aeronava si cat va costa calatoria catre orasul care nu doarme niciodata.

Avionul XB-1, poreclit "Baby Boom", a fost gandit de start-up-ul american Boom. Chiar daca momentan este un prototip, cand va fi pus in functiune, "Baby Boom" va fi de doua ori mai rapid decat viteza sunetului, cu 10% mai rapid decat celebrul Concorde si cu 2,6 ori mai rapid decat orice alta aeronava civila. Pe scurt, "Baby Boom" va fi cel mai cel mai rapid avion de pasageri din lume, care va ajunge in 3 ore si 15 minute din Londra in New York.

Primul zbor comercial cu avionul supersonic este asteptat sa aiba loc in 2023, iar pretul unei singure calatorii este in prezent de 2.500 lire sterline (2.933 euro). In aeronava sunt locuri pentru 40 de pasageri, potrivit The Independent.

In prezent, un zbor Londra-New York dureaza 8 ore si 20 de minute si costa 287 euro (dus) sau 505 euro dus-intors (simulare pe ianuarie 2017).

Chiar daca mai sunt 7 ani pana cand ar putea fi operat zborul cu avionul supersonic, miliardarul Richard Branson, fondatorul grupului Virgin din care fac parte si Virgin Atlantic si Virgin Galatic, a anuntat ca va cumpara 10 astfel de aeronave pentru a opera zboruri intre Londra si New York. De altfel, Riachard Branson este cunoscut ca un antreprenor excentric, mai ales ca este un sustinator al turismului in spatiu.

Citeste si:
Alerta la Londra:un pacient infectat cu Coronavirus a participat la...
Alerta la Londra: un pacient...


Sursa foto: Captura YouTube

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
[VIDEO] Aterizare incredibila a celui mai mare avion de pasageri din lume
Setari Cookie-uri