Targul de Turism al Romaniei, cel mai mare eveniment al sectorului, are loc intre 17 si 20 noiembrie si coincide cu campania Black Friday, astfel ca agentiile de turism vin cu reduceri mai mari decat in orice perioada a anului, ajungand pana la 50% din pretul curent al unei vacante. Zeci de mii de pachete de vacanta sunt scoase la vanzare pentru anul 2017, iar cele mai cautate destinatii de catre turistii romani raman Grecia, Bulgaria, Turcia si Spania.

Peste 230 de agentii de turism si turoperatorii din Romania, Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Iordania, Israel, Italia, Macedonia, Marea Britanie, Palestina, Republica Dominicana si Ungaria au standuri la targ, conform News.ro.

La eveniment sunt prezente si Consiliile Judetene din Arad, Arges, Bacau, Braila, Dambovita, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Neamt, dar si reprezentanti ai oraselor Bucuresti, Piatra Neamt, Sibiu, Panciu, Sighisoara, Fagaras, Caracal, Horezu, Techirghiol, Targoviste, Iasi, Baile Olanesti Molivisu si Zalau. Cele mai ieftine pachete de la targ sunt sejururile cu plecare cu autocarul in Grecia, de la 15 euro de persoana o vacanta in insula Thassos, de la 16 euro in Zakynthos si de la 25 de euro in Halkidiki.

Oferta inediata este a Christian Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania, care propune transport cu autocarul incepand de la un euro, indiferent de orasul de plecare din tara. De asemenea, turistii care isi pot rezerva vacanta de vara pentru 2017 platind doar 25 de euro in avans, restul putand fi achitat cu pana la 21 zile inainte de data calatoriei. Oferta este valabila pentru toate destinatiile de vara din portofoliul Christian Tour.

In ceea ce priveste vacantele cu avionul, acestea pornesc de la 199 de euro de persoana, pentru o saptamana in insula Creta, in Rhodos costa de la 185 de euro, in Corfu de la 195 de euro si in Antalya de la 291 de euro. De asemenea, agentia de voiaj a transportatorului aerian de stat, Tarom Tours, ofera city-break-uri in marile orase europene, ce pornesc de la circa 200 de euro de persoana, transport cu avionul si doua nopti de cazare.

Astfel, pentru Viena, pachetele costa de la 199 euro de persoana, iar pentru Amsterdam, preturile pornesc de la 255 euro de persoana. Turistii care doresc sa viziteze Barcelona sau Londra trebuie sa scoata din buzunar minimum 295 euro de persoana, in timp ce pentru pachetele pentru Paris incep de la 275 euro de persoana.

Perioada de calatorie este intre 17 noiembrie 2016 si 28 octombrie 2017, in afara de perioadele de sarbatori. La randul sau, agentia Malta Travel propune pachete pentru vara viitoare de la 299 de euro, transport cu avionul si cazare cu demipensiune, sapte nopti. Iar pentru Revelion, cinci nopti cazare in Malta, cu bilet de avion, preturile pornesc de la 398 de euro.

De asemenea, prezenta la targ, CFR Calatori propune reduceri de 25% la Trenurile zapezii, in lunile ianuarie si februarie 2017. Pentru vacantele in pensiunile rurale, reducerile ajung la 30%.

„Vrem sa propunem pachete cu circuite si sejururi tematice, adica turistii pot sta acasa la mesteri populari sau sa mearga in vacante in podgorii. Sau sejururi si circuite gastronomice, cu mancare specifice anumitor zone. Pachetele pornesc de la 225 lei pentru patru nopti de cazare cu deminsiune, incepand din luna martie”, a declarat Maria Stoian, presedintele fondator al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) Romania. Cine doreste sa cumpere de pe acum vacante pe litoralul romanesc beneficiaza de 25% reducere, insa nu toate agentiile sau hotelurile au inca in oferta litoralul Marii Negre.

Sursa foto: Shutterstock/gpointstudio

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri