Eurolines Romania, grup de 21 de firme condus de Dragos Anastasiu, a ajuns la o cifra de afaceri de 125 milioane de euro in 2016, in crestere cu 13% fata de anul trecut.

Tendinta de crestere a rezervarilor prin programul early booking este mai mare decat in alti ani, Romania detasandu-se in topul cautarilor turistilor, spune Anastasiu, potrivit News.ro.

Totalul vanzarilor de pachete turistice interne in acest an a inregistrat o crestere de 86% fata de anul anterior.

Astfel, tot mai multi turisti aleg sa mearga in vacanta in Romania, inclusiv dintre cei care pana acum mergeau in Bulgaria, si renunta la aceasta destinatie in favoarea Romaniei, datorita imbunatatirii serviciilor pe plan autohton, dar si ca urmare a atentatelor din plan international.

„La noi, pe Early booking, Romania a crescut cu 75% fata de anul trecut, deci vorbim de vacantele cumparate pentru anul viitor. Trendul este foarte bun pentru Romania”, a spus Anastasiu, intr-o conferinta de presa.

In ceea ce priveste planurile pentru anul viitor, conducerea Eurolines isi propune consolidarea pe piata de turism si transport, vizand o crestere de 12% a vanzarilor, comparativ cu 2016, pana la nivelul de aproximativ 140 milioane euro.

"Cele mai cautate cinci destinatii in 2017 vor fi Romania, Romania, Romania, Grecia si Spania, vedetele campaniei de early booking”, adauga Anastasiu.

In ceea ce priveste Romania, el spune ca mizeaza pe Delta Dunarii, Transilvania si Bucuresti, ca destinatie de city break pentru straini.

La nivel de grup, bugetul total al investitiilor Eurolines programate pentru anul viitor este de aproximativ 6 milioane de euro, in flota de masini, in complexul Green Village si cresterea ponderii vanzarilor on-line.

Grupul isi continua procesul de innoire a flotei de autocare a Eurolines, prin achizitia a trei autocare noi in 2017, in valoare de 750.000 euro.

Pentru 2017, Green Village Resort si-a propus o cifra de vanzari de aproximativ 2,1 milioane euro, cu 13% peste nivelul realizat in 2016, si continuarea investitiilor in valoare de 350.000 euro.

Intrebat daca se gandeste sa faca achizitii, seful Eurolines spune ca “este cu ochii larg deschisi, cautam ceva ce se preteaza la Robelo - Romanian Best Locations”.

Touring Europabus Romania, compania care detine retelele de agentii de turism Eurolines si TUI TravelCenter, estimeaza pentru acest an o crestere de 12% a cifrei de vanzari, ajungand la nivelul de 86,5 milioane euro.

Nova Travel, tour-operatorul grupului, are in 2016 o cifra de vanzari de 11,6 milioane de euro, mai mare cu 7% fata de nivelul din 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri