Ianuarie: unde sa fugi de ger

Ianuarie: unde sa fugi de ger

Ianuarie este, intr-adevar, momentul ideal pentru schi si poti alege intre Bansko (Bulgaria), Tirol (Austria) si Paradiski (Franta). Insa, daca vrei sa fugi macar si pentru cateva zile de gerul din Romania, este momentul potrivit pentru o calatorie la Mediterana, unde temperaturile sunt mai ridicate, soarele straluceste pe cer si preturile sunt mult mai mici decat in sezon.

City-break: Barcelona

Odata cu primavara, biletele de avion incep sa se scumpeasca pe destinatia Barcelona, asa ca ianuarie este momentul sa vizitezi acest oras colorat, cu un buget redus.

Sejur: Dubai

In ciuda opiniei ca este o destinatie greu accesibila ca pret, emiratul Dubai poate fi vizitat cu un buget redus pentru o destinatie exotica. Asa ca te poti bucura de plaja si o baie in mare in timp ce in Romania este frig de crapa pietrele.

  • bilete de avion: 198 euro dus-intors
  • cazare 3 stele: 175-200 euro/persoana/6 nopti
  • vremea: 23 grade Celsius

Sursa foto: Pixabay.com

Februarie, luna ideala pentru exotice

Februarie, luna ideala pentru exotice

Februarie este insemnata in calendar cu rosu ca fiind luna indragostitilor, fapt pentru care poti merge in clasicele Paris, Roma sau Verona. In acelasi timp, februarie este momentul potrivit pentru a calatori intr-o destinatie exotica: acolo este vara, iar la noi inca este frig.

City-break: Atena

Desi nu este printre cele mai cautate orase pentru city-break, Atena este foarte ofertanta pentru devoratorii de plimbari si istorie.

Sejur: Maldive

Si despre Maldive opinia generala este ca vorbim de o destinatie extrem de scumpa. Poate fi si asa, daca bugetul iti permite, insa Maldive poate fi vizitata si cu un buget moderat. Astfel, iti propunem sa te cazezi pe insula Himmafushi, cu un peisaj divin, aflata la 45 de minute (transport cu barca) de capitala Male unde aterizezi.

Sursa foto: Anastasios71/Shutterstock.com

Martie, pentru o destinatie opulenta pe bani putini

Martie, pentru o destinatie opulenta pe bani putini

City-break: Nisa

Martie este o luna buna sa vezi Nisa daca nu dispui de foarte multi bani. In plus, cum tot ajungi aici, poti dedica o zi sau jumatate de zi celebrului Monte Carlo, o destinatie a opulentei. Intre Nisa si principatul Monaco circula autobuzul 100 la fiecare 15 minute, iar calatoria dureaza 45 de minute si costa 2 euro/sens de persoana.

Sejur: Phuket, Thailanda

Thailanda a devenit una dintre cele mai accesibile destinatii exotice pentru romani. Pentru o vacanta cu un buget redus, poti sa iti organizezi singur vacanta, la un pret minim de 700-800 euro (transport+cazare), cu rezervare pe Booking.com.

Sursa foto: Pixabay.com

Aprilie, pentru o destinatie "inflorata"

Aprilie, pentru o destinatie "inflorata"

In aprilie este oficial primavara, temperaturile cresc, iar destinatii infloresc la propriu. Asa ca va recomandam sa vizitezi urmatoarele doua locuri unde poti admira florile in mediul lor natural.

City-break: Amsterdam si Keukenhof

Amsterdam este un oras viu tot timpul anului, insa primavara pare scos dintr-o carte de colorat. In plus, orasul olandez este cel mai bun motiv sa ajungi la Keukenhof, cea mai mare gradina de flori, cu 7 milioane de lalele colorate. La Keukenhof ajungi cu autobuzul expres 858 de la aeroport (24 euro/persoana/calatorie dus-intors+intrarea la gradina botanica) sau din centru cu autobuzul 197 sau 858 (29 euro/persoana/calatorie dus-intors+intrarea la gradina botanica).

Sejur: Japonia

Aprilie este cel mai bun moment sa mergi in Japonia, intrucat este sezonul ciresilor infloriti care fac din Tokyo un spectacol al naturii.

Sursa foto: takayuki/Shutterstock.com

Mai, pentru o calatorie aventuroasa

Mai, pentru o calatorie aventuroasa

Mai, luna de dinaintea sezonului estival, este momentul potrivit pentru a avea o vacanta activa si a fi un calator, nu doar un turist. Iata ce iti propunem:

City-break: Praga

Praga este orasul perfect pentru a-l descoperi la pas, cu aparatul foto pregatit pentru fotografii de pus in rama.

Vacanta aventuroasa: Maroc si Sahara

Desi aproape de Europa, Maroc este una dintre destinatiile mai putin descoperite de catre romani. Maroc este cea mai buna recomandare pentru turistii care nu pot sta pe sezlong cat e ziua de lunga, ci vor sa alerge de colo-colo, sa descopere, sa simta locul, mirosul si vibratia locului. Acesta este Marocul, un spectacol gratuit la fiecare colt de strada. Iar daca ajungi in Maroc, trebuie sa dai o fuga in desert, caci, desi te duce cu gandul la pustiu si uscat, Sahara se transforma in spectacol odata ce calci pe nisip si urci pe camila.

Sursa foto: Vixit/Shutterstock.com

Iunie, pentru vacanta la preturi modeste

Iunie, pentru vacanta la preturi modeste

City-break: Venetia

In iunie, cand temperaturile inca nu sunt puternice, merita sa dati o fuga la Venetia pentru a vedea orasul gondolelor fara sa muriti de cald.

Sejur: Ibiza

Cei care vor sa viziteze, cu un buget modest, insula care nu doare niciodata, este indicat sa mearga in iunie, cand preturile in Ibiza sunt mai mici. Daca vreti sa petreceti o noapte intr-unul dintre cluburile faimoase, pregatiti cel putin 30 de euro de persoana (ex. Club Amnesia).

Iulie, pentru o destinatie "racoroasa"

Iulie, pentru o destinatie "racoroasa"

Pentru lunile caniculare, merita sa te gandesti la o vacanta "racoroasa". Acestea sunt sugestiile noastre pentru a scapa de caldura sufocanta:

City-break: Stockholm

Sejur: Islanda

Islanda este una dintre cele mai mici tari din lume, dar fierbe la propriu in 100 de locuri. Aici, focul intalneste gheata si simti ca poti prinde energia cu mana. Aici poti sa faci baie in Laguna Albastra, sa admiri aurora boreala si gheizerele si vizitezi capitala Reykjavik si satele pescaresti.

Sursa foto: Robert Hoetink/Shutterstock.com

August, tot in destinatii "racoritoare"

August, tot in destinatii "racoritoare"

Desi august este luna concediilor si cei mai multi romani merg in Grecia, Turcia sau alte locuri unde temperaturile pot fi greu de suportat, poti sfida canicula descoperind orase racoroase si tinuturi inghetate. Iata sugestiile noastre:

City-break: Moscova

Sejur: croaziera in Fiordurile Norvegiei sau in Alaska

Sursa foto: Andrey Armyagov/Shutterstock.com

Septembrie, pentru o vacanta confortabila la plaja

Septembrie, pentru o vacanta confortabila la plaja

Multi turisti tin neaparat sa isi faca concediul la mare in iulie sau august, cand temperaturile pot depasi 35 de grade, desi septembrie este luna ideala pentru un sejur confotabil la plaja: temperaturile sunt prietenoase, iar preturile incep sa scada. Unde sa mergi?

City-break: Geneva

Sejur: Algarve, Portugalia

Situata in sudul Portugaliei, Algarve este o destinatie calda tot timpul anului, faimoasa pentru plajele sale cu nisip auriu si stanci care ies din apa. Algarve a fost aleasa de doua ori consecutiv cea mai buna destinatie de plaja din Europa.

Sursa foto: Pawel Kazmierczak/Shutterstock.com

Octombrie, cu destinatii in care sa gusti toamna

Octombrie, cu destinatii in care sa gusti toamna

Cum am ajuns in sezonul strugurilor si al vinului, ce poate fi mai potrivit decat o destinatie in care sa gusti toamna cu adevarat?!

City-break: Florenta (Toscana)

O alta destinatie in care sa gusti toamna la propriu este Republica Moldova, unde descoperi Drumul Vinului cu cramele sale care sunt adevarate muzee. In plus, in Republica Moldova preturile sunt atat de mici incat iti vei goli fericit buzunarele.

Sejur: Copacabana, Rio de Janeiro

Ai cel putin un motiv sa mergi in Brazilia: Rio de Janeiro a primit recent titlul de "Primul peisaj in Patrimoniul UNESCO", asa ca putem spune ca privelistea face toti banii. In plus, poti face plaja pe celebra Copacabana cu nisip alb si apa turcoaz.

Pixabay.com

Noiembrie, in cautarea soarelui

Noiembrie, in cautarea soarelui

In noiembrie, cand temperaturile scad puternic in Romania, iti recomandam sa cauti soarele in:

City-break: Lisabona

Cu stradute intortocheate, pe care urca celebrul tramvai galben, cu faleza la ocean pe care te poti plimba linistit si un centru cochet unde sa asculti muzica fado, Lisabona este o destinatie cu mult farmec oricand ai merge.

Sejur: Zanzibar, Tanzania (Africa)

Despre Zanzibar nu se pot spune prea multe, decat ca aici ai senzatia ca ai murit si ai ajuns in paradis. Cu plaje cu nisip alb si apa de un albastru divin, o sa ti se para ca peisajul este ireal, desi esti acolo.

Sursa foto: Pixabay.com

Decembrie, intre zapada si plaja

Decembrie, intre zapada si plaja

Decembrie este in egala masura luna potrivita pentru o vacanta la rece si pentru o vacanta pe plaja. Poti vizita o piata de Craciun din Europa sau, de ce nu, poti petrece Craciunul in Laponia, direct acasa la Mos Craciun, iar noaptea dintre ani poate sa te gaseasca pe o plaja exotica.

City-break: Koln

Piata de Craciun din Koln aduna peste 4 milioane de turisti in fiecare an si este astfel cel mai vizitat targ de sarbatorile de iarna din Germania. Piata de Craciun se desfasoara langa Domul din Koln, cea mai veche catedrala gotica din lume, finalizata in 1473.

Vacanta in Laponia: 1.500 euro/persoana/5 zile (totul inclus)

Sejur: Miami si Bahamas

Din Miami poti merge in croaziera in Bahamas, cu preturi de la 150 euro/persoana/3 nopti sau peste 200 euro pentru 4-5 nopti, totul inclus. Bahamas este o destinatie recunoscuta pentru Exuma, o insula unde porcii inoata.

Sursa foto: Pixabay.com

Sursa foto: Danielle Bergman/Shutterstock.com