Guvernul Grindeanu reinfiinteaza Ministerul Turismului: cine este ministrul propus Mircea-Titus Dobre

Ministerul Turismului a fost reinfiintat in noul Guvern, dupa ce ani de zile nu a existat un minister dedicat pentru domeniul turistic. Ministrul numit la conducerea Ministerului Turismului este Mircea-Titus Dobre (39 ani), deputat de Constanta, ales in 2012 din partea PSD.

Potrivit CV-ului publicat pe pagina Camerei Deputatilor, Mircea-Titus Dobre este absolvent al Facultatii de Management Financiar Contabil la Universitatea "Spiru Haret" din Bucuresti, a studiat un an si in Strasbourg, Franta, iar de la absolvirea facultatii in 2001 pana in 2011 a fost director de calitate, respectiv director de marketing la afacerea de familie SC Dobre&Fiii SRL Constanta.

In ce priveste experienta in turism, Mircea-Titus Dobre are doar o Diploma de Management in specialitatea Turism, Hotel si Restaurant, eliberata in urma unor cursuri intre februarie si iulie 2004.

Aparitia unui minister al Turismului poate fi considerata o noutate in noul Guvern, in conditiile in care in guvernul tehnocrat nu a existat un minister dedicat pentru turism, iar cuvantul "turism" a fost scos din denumirea oricarui minister, ramanand ca activitate in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri. Anterior, turismul a facut parte din Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, condus de ministrul Mihai Tudose.

In lipsa unui minister al Turismului, Autoritatea Nationala pentru Turism este institutia statului care se ocupa de industria turismului.

Citeste si:
Burcea, Paralela 45: Turismul ar trebui sa devina prioritate nationala
Alin Burcea, Paralela 45:...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Ce vor antreprenorii din turism de la noul Guvern

Cele mai importate asteptari ale antreprenorilor din turism sunt ca noul Guvern sa mareasca bugetul de promovare a Romaniei in strainatate de la 2 milioane de euro la cel putin 10 milioane de euro, reducerea TVA la 9% pentru agentiile de turism si "curajul" de a concretiza proiecte majore cum ar fi "hulitul" Dracula Park, care pot atrage mai multi turisti straini.

Sursa foto: BelkaG/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri