ANAT: Apreciem infiintarea Ministerului Turismului si ne asteptam ca industria sa ajunga la 6% din PIB, nivelul estimat de OMT

Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) saluta initiativa infiintarii Ministerului Turismului in noul Guvern, dupa ce ani de zile domeniul a fost plimbat de la un minister la altul, fara sa i se dea importanta cuvenita in economia nationala.

"Asteptarile patronatului de la noul minister sunt mari, pe masura nevoii existentei sale: ne dorim un buget multianual consistent pentru promovarea destinatiei Romania in strainatate, printr-o politica de promovare coerenta. Solicitam implicarea statului pentru cresterea activitatii de incoming prin diverse masuri de stimulare pentru agentiile care aduc turisti straini in tara, cu efecte directe asupra economiei nationale. Asteptam aplicarea Legii voucherelor de vacanta si in sectorul public, masura menita sa duca la cresterea turismului intern. Ne dorim, de asemenea, reducerea TVA la 9% si pentru agentiile de turism, pentru a elimina discriminarea creata prin diminuarea cotei in cazul industriilor conexe, hotelarie si restaurante, dar si programe de dezvoltare in zonele montane si extinderea sezonului pe litoral", declara Alin Burcea, presedinte al ANAT.

ANAT va milita in continuare pentru adoptarea unor masuri care sa duca la cresterea turismului la nivelul estimat de Organizatia Mondiala a Turismului, in cazul Romaniei de 6% din PIB.

Asociatia Nationala a Agentilor de Turism apreciaza numirea lui Mircea-Titus Dobre, initiatorul Legii impozitului forfetar, in functia de ministru al Turismului si ii ureaza mult succes.

Citeste si:
Turismul aproape de dezastru, dacă deschiderile unităților întârzie
ANAT: Va fi dezastruos dacă...
Citeste si:
Pasi de urmat in caz ca suspectezi ca ai coronavirus
Pasi de urmat in caz ca...
Sursa foto: BelkaG/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri