Vietnamul de Nord

Vietnamul de Nord

Vietnam este cea mai prietenoasa destinatie cu portofelul turistilor. Asa ca daca iti doresti sa ajungi intr-un loc exotic, cu peisaje incredibile, terase de orez si plimbari pe apa printre stranci, planuieste-ti o vacanta in aceasta tara asiatica. Este important sa economisesti bani pentru biletul de avion, care reprezinta cea mai mare parte din bugetul pentru calatoria ta, insa preturile de la destinatie vor compensa.

De vazut: terase de orez, capitala Hanoi, golful Halong Bay mai pot vedea satul plutitor Cua Van

Cazare: 10 dolari/noapte/camera

Mancare: 0,5-2 dolari/masa

Transport: cativa dolari intre orase

Bilete de avion Bucuresti-Hanoi: de la 666 euro dus-intors

Sursa foto: PhotoRoman/Shutterstock.com

Biskek, Kargazstan

Biskek, Kargazstan

Cu 93% din suprafata acoperita de munti, Kargazstan este una dintre cele mai spectaculoase si subevaluate tari din lume. Capitala, Bishkek, este un centru incredibil pentru a explora Asia Centrala, cu ramasite ale Drumului Matasii, cum ar fi Turnul Burana, aflat la doar o distanta scurta cu masina si oportunitatea de a face drumetti in muntii din jur.

Cazare: 15 dolari/noapte/camera

Mancare: 2 dolari/masa

Bilete de avion: 400 euro dus-intors

Lisabona, Portugalia

Lisabona, Portugalia

Lisabona este cel mai ieftin oras din Europa, atunci cand vine vorba de vacante. Cu stradute intortocheate, pe care urca celebrul tramvai galben, cu faleza la ocean pe care va puteti plimba linistiti si un centru cochet unde sa ascultati muzica fado, Lisabona este o destinatie cu mult farmec tot timpul anului. In capitala portugheza ai de vazut zona Alfama - orasul vechi, castelul Sao Jorge, cartierele Bairro Alto si Baixa si in special metroul, care pare o galerie de arta contemporana.

Cazare: 20 euro/camera dubla/noapte

Bilete de avion: 78 euro dus-intors

ESB Professional/Shutterstock.com

Seul, Coreea de Sud

Seul, Coreea de Sud

Seul, capitala Coreei de Sud, este cea mai accesibila ca pret destinatia cosmopolita si la fel de frumoasa ca Singapore si Kuala Lumpur, vizitata anual de peste 10 milioane de turisti straini. In plus, este un paradis pentru cei pasionati de preparate culinare diversificate. Ce ai de vazut in Seul: Palatul Gyeongbokgung, Satul Bukchon, Templul Jogyesa, Piata Namdaemun, Strada Garosu Gil.

Cazare: 23 dolari/camera dubla/noapte

Bilete de avion: 526 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Cape Point, Africa de Sud

Cape Point, Africa de Sud

Cape Point este cel mai sud-vestic punct din Africa si, totodata, unul dintre cele mai ieftine destinatii din lume, unde poti sa vezi pinguinii africani si celebrele Boulder Beach si Parcul National Cape Point. Cum se afla aproape de Cape Town, poti sa dedici o zi din vacanta ta in Africa de Sud pentru a vedea Cape Point.

Bilete de avion: 830 euro dus-intors

Sursa foto: tor_achee/Shutterstock.com

Doua orase din Romania, printre cele mai ieftine

Doua orase din Romania, printre cele mai ieftine

Bucuresti, clasat pe locul 5, si Brasov - pe locul 18 sunt printre cele mai ieftine destinatii din lume, in topul Forbes.

"Cu o arhitectura de cateva secole, Bucurestiul are o varietate larga de locuri vechi si noi. Sunt o multime de muzee, cimitire si situri istorice de explorat, dar i o viata de noapte salbatica si mancare buna si ieftina", au scris editorii de la Forbes, punctand ca Bucurestiul este un oras in dezvoltare.

Sursa foto: Radu Bercan/Shutterstock.com

Sursa foto: Konstantin Aksenov/Shutterstock.com