Un grup de oameni de afaceri timisoreni intentioneaza sa investeasca cinci milioane de euro in municipiul Orsova
Unul dintre investitori, Nicolae Miron, administrator SC Tour Miriinvest SRL Timisoara, spune ca banii vor fi folositi pentru realizarea unui port turistic si comercial pe actualul amplasament al „Insulei Pescasuru“. in vecinatatea acestuia se va construi un club de yahting, care va include un restaurant de 150 de locuri (jumatate pe mal, jumatate plutitor), o sala de conferinte, dusuri, statie de alimentare a navelor cu combustibil, magazine cu produse traditionale romanesti.

De asemenea, investitorii au in plan un hotel de patru stele, cu 120 – 150 de camere, un cazinou si doua vase de croaziera care sa transporte turistii pe Dunare, intre Hidrocentrala si Cazane. „Este un proiect destul de amplu, pe care vrem sa-l finalizam in decurs de doi ani, daca vom primi sprijinul administratiei locale din Orsova. Suntem convinsi ca proiectul nostru se va realiza doar daca vom avea o colaborare buna cu primaria si, mai ales cu Consiliul Local“, a afirmat Nicolae Miron, potrivit NewsIn.

Acesta a mai spus ca initiativa demararii acestei afaceri vine dupa „o atenta analiza a pietei, care arata ca, dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, Dunarea va capata un rol foarte important atat pentru transportul comercial cat si ca traseu turistic“. Nicolae Miron a adaugat ca valoarea totala a investitiei depaseste cinci milioane de euro.

De precizat ca si vicepresedintele Bundestagului german, Susanne Kastner, aflata intr-o vizita la Orsova in aceasta vara, a declarat ca, in perioada urmatoarele, in Orsova se vor derula mai multe proiecte turistice germane.

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »