Prin urmare, in perioada analizata, numarul mediu de camere per unitate hoteliera a scazut de la 186 la 160 de paturi. In graficul de mai jos se observa, de asemenea, o scadere abrupta a numarului de paturi disponibile in 2013, cauzata de inchiderea mai multor hoteluri, arata Christie&Co.

In graficul de mai sus, CAGR reprezinta rata compusa de crestere anuala. Asa cum mentioneaza si autorii studiului, ritmul de crestere a unitatilor hoteliere a depasit ritmul de crestere a camerelor. Astfel, piata hoteliera din Bucuresti a inregistrat o crestere de 19% a numarului de unitati hoteliere si de 2% a numarului de paturi, in ultimii cinci ani.

"Bucurestiul poate fi considerat o stea in ascensiune in ceea ce priveste piata hoteliera intre orasele din Europa Centrala si de Est. In ultimii ani, capitala Romaniei si-a castigat o reputatie de destinatie pentru intalniri si evenimente corporate. Acest lucru, impreuna cu imbunatatiri importante in infrastructura orasului, a dus la o crestere puternica a cererii si la o imbunatatire a tuturor indicatorilor cheie de performanta. Veniturile zilnice pe camera de hotel au crescut cu 6,3% in ultimii cinci ani, la 55,5 euro", potrivit Christie&Co.

Sursa foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock