Trei din cinci romani isi vor petrece minivacanta de 1 Mai acasa, cu familia si prietenii, sau in aer liber, la iarba verde sau la gratar. Cei mai multi dintre ei si-au rezervat un buget de pana la 200 de lei de persoana pentru activitatile planificate, potrivit unui studiu publicat de eJobs.

41% din totalul celor care vor fi liberi de Ziua Muncii vor petrece acasa cu familia sau prietenii, iar 21% vor iesi in aer liber, la iarba verde sau la un loc de gratar.

2 din 10 au decis sa mearga la mare sau la munte, marea fiind preferata in special de cei tineri, 57% dintre respondentii care au ales litoralul avand intre 19 si 25 de ani. In acelasi timp, muntele este preferat de respondentii cu varsta intre 26 si 35 de ani si, respectiv, 46 si 55 de ani, mai arata studiul eJobs.

Cati bani au romanii pentru iesirile de 1 Mai

Cei care au ales sa se indrepte catre destinatii turistice pentru minivacanta de 1 Mai si-au planificat cheltuieli mai ridicate. Astfel, cei care prefera sa mearga la mare se asteapta sa cheltuie intre 500 si 1.000 de lei de persoana, iar o mare parte din cei care merg la munte (41%) se asteapta la cheltuieli cuprinse intre 200 si 500 de lei de persoana.

In acelasi timp, majoritatea celor care vor pleca peste hotare au alocat peste 2.000 de lei pentru distractia din acest weekend. Numarul lor nu este insa foare mare, intrucat doar 3% dintre respondenti vor pleca in strainatate in weekendul prelungit de 1 Mai, aceasta optiune fiind aleasa in special de cei cu varste de peste 56 de ani (33%) si de tineri cu varsta cuprinsa intre 26 si 35 de ani (33%).

Alti 19% nu s-au hotarat inca ce vor face de Ziua Muncii, cei mai nehotarati fiind tinerii sub 25 de ani (27%).

Studiul eJobs a fost realizat online, in perioada 16-26 aprilie, in randul a 546 de respondenti cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 ani.

Sursa foto: Lenise Calleja | Dreamstime.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri