Vedeta acestei minivacante a fost zona rurala, pensiunile reusind sa atraga peste 40.000 de turisti. Cele mai cautate zone au fost Bran, Bucovina si Maramures. In zona rurala, cazarea a costat intre 40-300 lei de persoana.

Litoralul romanesc a fost si el la mare cautare in acest an. Deschiderea oficiala si legala a sezonului s-a transformat intr-o traditie care ii determina an de an pe romani sa ajunga la mare de 1 Mai. Nu putem face insa o comparatie cu anul 2016, pentru ca atunci am avut o vacanta prelungita, Pastele fiind legat de 1 Mai.

Cei mai multi turisti care si-au petrecut minivacanta de 1 mai la malul marii au fost tineri. Acestia au preferat Mamaia, datorita posibilitatilor variate de distractie, iar cluburile si barurile au fost principalele atractii. Alaturi de Mamaia, si statiunea Vama Veche s-a aflat in preferintele tinerilor.

Fata de anul 2015, am constat ca au fost cu 40% mai putine locuri de cazare ofertate, in ciuda faptului ca au aparut unitati noi de cazare. In Mamaia, gradul de ocupare al hotelurilor deschise a fost de aproximativ 90%, vanzandu-se astfel, 14.000 de locuri din totalul de 23.000 de locuri clasificate.

Sursa foto: Pixabay.com