Ne place sa daruim si sa primim cadouri, mai ales in perioada sarbatorilor de iarna. Si daca buzunarul ne permite, de ce sa nu facem o surpriza celor dragi noua si sa ne petrecem sarbatorile impreuna... acolo de unde vin cadourile. Acolo de unde vine Mos Craciun...
Rovanemi si poate mai ales statiunea PYHA este destinatia ideala pentru cei care vor sa il simta pe Mos Craciun mai apropape ca niciodata...

Capitala provinciala si important centru cultural, turistic si universitar, ROVANIEMI, situat la conflunta raurilor Kemijoki si Ounasjoki, atrage an de ani mii de turisti veniti sa il caute pe Mos Craciun. Orasul este de asemeni cunoscut si pentru temperaturile scazute, iernile intunecate dar mai ales pentru faptul ca de aici se poate vedea aurora boreala. Statiunea PYHA este la aproximativ 80 minute de Rovaniemi iar anul acesta exista un charter spre Ronvaniemi direct din Bucuresti. Dupa aterizarea in Rovaniemi si transferul catre statiune, in Pyha va veti afla la mai putin de 90 de minute de cercul polar.

Ce sa vezi in Rovanemi si Pyha?

Pe langa spectacolul naturii pe care il ofera Laponia, orasul Rovaniemi si statiunea Pyha se pot lauda cu o traditie unica in ale Craciunului...nu degeaba aici este casa Mosului!

Ca si puncte de atractie turistica, agentia Klever Travel va recomanda cu caldura necesara cateva destinatii deosebite.

Gradina Zoologica Ranua - acolo ii veti gasi pe toti prietenii Mosului.Sunt acceasi care in copilarie zburau prin fata ferestrei dumneavoastra, carau codourile pe care le primeati si aceasi prieteni ai mosului care ii fac pe copiii sa viseze cu ochii deschisi. Aproximativ 60 de specii de animale polare va asteapta sa le vedeti la ele acasa: ursi polari, reni,vidre. Masa o pueti lua in zona la Restaurantul Jussan Piritti.

Arktikum - este un centru stiintific si un adevarat muzeu unde puteti afla mai multe despre zona arctica si Laponia, din vechime pana azi, totul intr-o forma moderna si atractiva. Daca aveti noroc puteti prinde una dintre expozitiile organizate de Arktiku pe teme similare, totul pentru a scoate la iveala mistere pe care nici nu le banuiati despre Finlanda. Aici veti gasi si un restaurant finlandez si cateva cafenele... caci oricand prinde bine o cafea calda, mai ales dupa atatea informatii noi.

Cea mai 'exotica' vacanta de iarna: acasa la Mos Craciun
In Pyha se afla singura Mina de Ametist din Europa. Este probabil si singura mina de pietre pretioase din lume care este deschisa publicului spre vizitare. Puteti schia pana la mine, puteti ajunge acolo in sanii trase da caini sau puteti merge cu trenul ametistului. Plimbarile si peisajele din Parcul National Pyh-Luosto sunt de neegalat.

NU trebuie sa ratati plimbarile cu snowmobilul sau sansa unica de a construi cel mai mare om de zapada din viata voastra. Aflati in patria ghetii veti avea ocazia sa invatati cum se pot construi lumanari din gheata, cum se construiesc celebrele igloouri si cate minunatii pot sa apara din ceea ce acasa folosim pentru a ne raci bauturile. Cei mai temerari pot participa la curse de snowmobile unde pot fi medaliati si se pot bucura stropindu-i pe ceilalti cu sampanie.

Mos Craciun e acasa?

Poate nu stiati dar in Finlanda padurile acopera doua treimi din teritoriu avand cea mai mare densitate din Europa. Nu e de mirare ca nu multa lume stie unde anume locuieste Mos Craciun.

Alegand Rovaniemi si imprejurimile sale pentru a va petrece Craciunul acesta aveti sansa unica de a-l vizita pe Mos Craciun in locul sau secret din padure! Ce poate fi mai minunat pentru un copil? Veti pleca dimineata devreme, veti calatori cu sania trasa de snowmobil prin padurea incarcata de zapada apoi veti urma cararea luminata de faclii pentru a ajunge la casa lui Mos Craciun. Pe langa cadourile pe care le pregateste, el trebuie sa fie atent la cum se comporta copii din intreaga lume si sa citeasca milioane de scrisori. Mai mult decat atat, veti descoperi ca nu sunteti singurii care au batut atata drum pentru a-l vizita. In timp ce va asteptati randul pentru a discuta cu Mosul si a-i cere cele mai minunate cadouri, puteti gusta din Porridge-ul traditional finlandez si bauturi calde langa foc, intr-un cort tipic lapon numit kota. De Craciun, fiind in punctul din care mosul pleaca sa isi distribuie darurile, nu aveti cum sa-l ratati. Si de data asta veti putea povesti acasa ca Mosul a venit prima si prima data la voi!

Nu trebuie sa ratezi...

Aici ai ocazia sa pescuiesti la copca in adevaratul sens al cuvantului si al experientei. In Rovaniemi si mai ales in Pyha poti sa te plimbi incaltat cu celebrele incaltari de zapada finlandeze, poti skia sau poti vizita adevaratele ferme de caini huski si de reni. Nu trebuie sa ratati intalnirea cu laponii care va pot numi lapon de onoare numai dupa o ceremonie secreta de initiere...Si, nu in ultimul rand...stiati ca sauna a fost inventata de finlandezi si este un cuvant finlandez?

Cea mai 'exotica' vacanta de iarna: acasa la Mos Craciun
Tot aici puteti combina sedintele de sauna cu cele de inotat in gheata. Puteti cere informatii si detalii de la receptia oricarui hotel in care sunteti cazati in Pyha.

Insa, dincolo de toate, dupa cum ne propune si agentia Klever Travelcu un loc in charterul de Rovaniemi, il puteti vizita pe Mos Craciun la el acasa.

Tariful pentru un adult este in jur de 1500 euro iar pentru un copil scade pana la aproximativ 820 euro insa toate serviciile sunt incluse: transport, transferuri, mese, cazare si vizite la obiectivele aflate in program. Merita mentionat si faptul ca la intrarea in hotel sau in cabana primiti un set de haine groase termoizolante speciale pentru clima din Laponia.

Craciunul acasa la Mos Craciun...inainte de toate un vis pentru orice copil, indiferent de varsta fie ca e vorba de copilul dumneavoastra sau de copilul din dumneavoastra. La intoarcere, toata lumea va crede in Mos Craciun! Si aceasta vacanta ar fi un cadou unic si de neuitat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri