Citeste si

Rovanemi si poate mai ales statiunea PYHA este destinatia ideala pentru cei care vor sa il simta pe Mos Craciun mai apropape ca niciodata...

Capitala provinciala si important centru cultural, turistic si universitar, ROVANIEMI, situat la conflunta raurilor Kemijoki si Ounasjoki, atrage an de ani mii de turisti veniti sa il caute pe Mos Craciun. Orasul este de asemeni cunoscut si pentru temperaturile scazute, iernile intunecate dar mai ales pentru faptul ca de aici se poate vedea aurora boreala. Statiunea PYHA este la aproximativ 80 minute de Rovaniemi iar anul acesta exista un charter spre Ronvaniemi direct din Bucuresti. Dupa aterizarea in Rovaniemi si transferul catre statiune, in Pyha va veti afla la mai putin de 90 de minute de cercul polar.

Ce sa vezi in Rovanemi si Pyha?

Pe langa spectacolul naturii pe care il ofera Laponia, orasul Rovaniemi si statiunea Pyha se pot lauda cu o traditie unica in ale Craciunului...nu degeaba aici este casa Mosului!

Ca si puncte de atractie turistica, agentia Klever Travel va recomanda cu caldura necesara cateva destinatii deosebite.

Gradina Zoologica Ranua - acolo ii veti gasi pe toti prietenii Mosului.Sunt acceasi care in copilarie zburau prin fata ferestrei dumneavoastra, carau codourile pe care le primeati si aceasi prieteni ai mosului care ii fac pe copiii sa viseze cu ochii deschisi. Aproximativ 60 de specii de animale polare va asteapta sa le vedeti la ele acasa: ursi polari, reni,vidre. Masa o pueti lua in zona la Restaurantul Jussan Piritti.

Arktikum - este un centru stiintific si un adevarat muzeu unde puteti afla mai multe despre zona arctica si Laponia, din vechime pana azi, totul intr-o forma moderna si atractiva. Daca aveti noroc puteti prinde una dintre expozitiile organizate de Arktiku pe teme similare, totul pentru a scoate la iveala mistere pe care nici nu le banuiati despre Finlanda. Aici veti gasi si un restaurant finlandez si cateva cafenele... caci oricand prinde bine o cafea calda, mai ales dupa atatea informatii noi.

Cea mai 'exotica' vacanta de iarna: acasa la Mos Craciun