Turcia a inregistrat o scadere a veniturilor din turism cu 8,9%, chiar in sezonul de varf, iulie-septembrie, pe fondul instabilitatii regionale care a descurajat turistii straini.

Datele publicate vineri au aratat o diminuare a veniturilor din turism, la 8,04 miliarde dolari. Turismul este un sector economic crucial pentru Turcia care incerca sa echilibreze, prin turism, deficitul de cont curent, care reprezinta de mult timp punctul slab al economiei din aceasta tara.

O serie de atentate cu bombe, produse in statiunile turistice de la Mediterana, in august, care au ucis trei persoane si au ranit alte zeci, au fost revendicate de catre separatistii kurzi. Gruparea a declarat ca va transforma Turcia intr-un "iad" pentru a-i cauza pierderi in domeniul turismului.

Turcia a mai fost afectata, in acest an, si de publicarea caricaturilor Profetului Mohammad in Danemarca care a produs o criza puternica in Orientul Mijlociu. in plus, izbucnirea epidemiei de gripa aviara a afectat grav Turcia.

Ankara a estimat ca veniturile din turism vor ajunge la 20 miliarde de dolari, in acest an, desi guvernul a recunoscut ca nu va reusi sa atraga 26 de milioane de turisti, asa cum si-a propus.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri