Sursa informatii: Lifehack

O calatorie iti schimba modul in care percepi lumea

O calatorie iti schimba modul in care percepi lumea

Multi calatori inraiti recunosc faptul ca fara oportunitatea de a vizita alte tari si astfel culturi diferite le-ar fi fost poate dificil sa depaseasca propria himera despre lume. Calatorind observi ca realitatea se schimba, iar lumea este plina de necunoscut, imposibil de aflat intr-o singura viata. Totusi, tineretea iti ofera acea pasiune intensa de a incerca marea cu degetul.

Odata cu trecerea timpului, pe masura ce inaintezi in varsta, dorinta de aventura poate sa scada, din moment ce constrangeri legate de locul de munca si de familie isi fac treptat loc printre prioritati.

Sursa foto: Anna Om / Shutterstock

O calatorie iti testeaza limitele independentei

O calatorie iti testeaza limitele independentei

Deseori, iti dai seama cat de dependent esti de familia ta, atunci cand calatoresti departe de orasul natal pe cont propriu sau cu prietenii. Este o intalnire cruda, fata in fata, cu nevoile de baza. In astfel de cazuri, esti nevoie sa inveti cum sa ai grija de tine insuti, sa iti rezolvi propriile probleme, lucruri care de fpt de ajuta sa devi independent.

Astfel, o calatorie iti testeaza si capacitatea de a face fata din punct de vedere psihic unor noi provocari, mai putin familiare. Majoritatea oamenilor se concentreaza pe acumularea avutiei atunci cand sunt tineri si considera ca vor putea calatori mai mult dupa retragerea din activitate. Totusi, calatoriile sunt cel mai bine traite atunci cand dispui de cea mai buna sanatate si entuziasm pentru ele. Varsta te poate tine uneori pe loc.

Sursa foto: Twinsterphoto / Shutterstock

Si totusi poti sa economisesti si bani intr-o calatorie

Si totusi poti sa economisesti si bani intr-o calatorie

A calatori nu este doar o modalitate buna de a-ti satisface propria pasiune, ci si o sansa de a invata cum sa-ti echilibrezi finantele personale. Daca, de regula, cheltui lunar mai mult decat veniturile tale disponibile, vei realiza dificultatea in care ai ajuns poate chiar la prima calatorie. Nimic nu poate fi o situatie mai dificila decat sa ramai brusc fara destui bani atunci cand te gasesti intr-o tara straina si nu cunosti pe nimeni. De fapt, abilitatile de a a-ti gestiona cheltuielile personale nu sunt greu de invatat.

De asemenea, cand esti tanar nu prea iti pasa unde dormi, de exemplu, cu trei sau cinci prieteni intr-un hostel inghesuit. Cu toate acestea, odata cu inaintarea in varsta, tendinta este de a cauta un loc mai confortabil si eventual mai pretentios. Prin urmare, vei cheltui mai multi bani pe o camera de hotel. Acesta este un motiv bun pentru care ar trebui sa calatoresti chiar acum cand iti pasa mai mult de experientele de calatorie decat de luxul cazarilor.

Sursa foto: qoppi / Shutterstock

O calatorie te poate ajuta sa iti imbunatatesti cunostintele

O calatorie te poate ajuta sa iti imbunatatesti cunostintele

Sa calatoresti nu te ajuta doar la eliberarea de stres si confort psihic, ci iti imbunateste si cunostintele si abilitatile (asa cum am aratat anterior). Intr-o calatorie, vei obtine o multime de experiente utile pe care nu le vei invata de la nici o scoala. De asemenea, vei intelege importanta abilitatilor de comunicare. Poate iti vei dori sa inveti limba spaniola dupa o vizita in Mexic sau limba italiana dupa o saptamana de vizitat Italia.

In plus, dupa o calatorie, iti dai seama ca ai invatat destul de multe lucruri despre tara respectiva, regiunea, cultura si despre oameni locului.

Sursa foto: I am Kulz / Shutterstock

Calatoriile la batranete nu ii sunt garantate nimanui

Calatoriile la batranete nu ii sunt garantate nimanui

Foarte multi tineri renunta total la calatorii pe o perioada de mai multi ani de zile din dorinta de a fi responsabili sa munceasca din greu, sa se casatoreasca pana in 30 de ani, sa aiba copii si sa-si construiasca o viata de familie. Bineinteles, aceste obiective sunt importante si trebuie sa ramana pe primul loc. Totusi, poate fi o greseala sa renunti total la calatorii in schimbul sperantei ca vei putea trai aventuri dupa retragerea din activitate.

Trebuie sa continui sa iti faci planuri de vacanta in tinerete, chiar daca uneori nu se materializeaza, si sa iti propui sa calatoresti si la batranete, chiar daca varsta de 50, 60 sau 70 de ani nu iti este garantata in viata. Mai bine sa nu existe regrete si sa te bucuri de un echilibru, intre realizari personale si calatorii. Mai degraba, merita sa te bucuri ca ai incercat sa cunosti lumea si sa exprimentezi pe masura puterilor tale, accesand orice oportunitate care iti iese in cale pentru a vedea aceasta planeta unica.

Sursa foto: Tanasan Sungkaew / Shutterstock

Sursa foto: Olga Danylenko / Shutterstock