De ce? Exista tari din lumea intreaga unde costurile de viata sunt mai scazute si este posibil sa iti faci vacanta cu un buget decent, ca sa nu zic chiar umil.

Sa calatoresti cu un buget mic nu este, cu siguranta, pentru oricine si de multe ori presupune sacrificii, insa se poate. Uite sapte tari pe care le poti vizita cu un buget de 30 de dolari pe zi sau chiar mai putin, potrivit Business Insider, care la randul lui citeaza numbeo.com.

Thailanda

Thailanda

O tara primitoare si prietenoasa, Thailanda este paradisul calatorilor cu rucsacul in spate. Un mix de insule tropicale, orase pline de viata, mancare delicioasa si viata de noapte vibranta, popularitatea acestei tari a crescut considerabil in ultimii ani.

In ciuda cresterii numarului de turisti, preturile din Thailada au ramas extrem de mici, facand-o una dintre cele mai ieftine tari de vizitat din Asia de Sud. Pretul unei camere intr-un hostel porneste de 1,47 dolari pe noapte, un meniu la un restaurant (ieftin, ce-i drept) ajunge la 1,77 dolari, iar pentru o bere platesti aproximativ la fel.

Sfat pentru economisirea banilor: Profitati de mancarea de strada din Thailanda, renumita ca fiind una dintre cele mai bune din lume si, de asemenea, printre cele mai ieftine, un meniu costand aproximativ un dolar.

Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock

Bolivia

Bolivia

Bolivia este adesea trecuta cu vederea ca destinatie turistica in favoarea altor tari din America de Sud, precum Brazilia, Argentina, Chile sau Peru. Pacat, pentru ca aceasta tara detine unele dintre cele mai impresionante peisaje turistice de pe continent si, mai mult, este mult mai accesibila decat vecinele sale. Muntii Anzi, padurea tropicala amazoniana, Lacul Titicaca si Salar de Uyuni, cel mai mare desert de sare din lume, sunt doar cateva dintre principalele atractii turistice ale Boliviei.

Camerele de la hostel sunt disponibile pentru 6 dolari pe noapte, o masa la un restaurant ieftin costa 3,5 dolari, iar o halba de bere poate fi cumparata pentru 2,10 dolari.

Sfat pentru economisirea banilor: Luati masa de pranz la pietele locale, unde veti gasi meniuri speciale la preturi extrem de mici.

Sursa foto: Rafal Cichawa/Shutterstock

China

China

China este, de departe, o tara a contrastelor, unde istoria antica se intalneste cu modernitatea de ultima generatie, orasele mici gazduiesc milioane de locuitori, iar peisajele variaza de la deserturi aride pana la orasul inghetat din Harbin.

Cu o dimensiune vasta si o populatie de peste 1,3 miliarde de oameni, China este o tara fascinanta, cu atatea locuri de explorat, incat poate fi coplesitoare pentru turisti.

In acelasi timp, China este si o tara accesibila din punct de vedere financiar: o camera la hostel este disponibila pentru 2,93 dolari pe noapte, o meniu la un restaurant ajunge la 2,95 dolari, iar o bere iti va scoate din buzunar aproximativ 89 de centi. Mai mult, puteti cumpara bere de la magazinele alimentare pentru doar 30 de centi si sa le aduceti in aproape orice restaurant, fara intrebari.

Sfat pentru economisirea banilor: Petreceti mai putin timp in orasele mari, unde costurile, in special pentru cazare, sunt mult mai mari.

Sursa foto: Pixabay

Mexic

Mexic

Pentru multi turisti, Mexic inseamna doar statiuni pe malul marii, plaje si palmieri. Insa Mexicul nu se rezuma doar la asta: de la istoria sa bogata pana la bucataria dumnezeiasca (cotata de UNESCO ca un patrimoniul cultural imaterial al umanitatii), Mexic dispune de fauna salbatica care nu se bucura insa de recunostinta pe care o merita.

O camera la hostel este disponibila pentru 50 de centi pe noapte, o masa la un restaurant ajunge pana la 5 dolari, iar o bere te costa circa 1,38 centi.

Sfat pentru economisirea banilor: Evitati zonele de coasta populare, care sunt, in mod normal, mult mai scumpe si orientati-va catre orase precum Guanajuato sau Valladolid.

Sursa foto: Pixabay

Ucraina

Ucraina

Desi este a doua cea mai mare tara din Europa ca suprafata, Ucraina este una dintre cele mai putin vizitate destinatii europene, in mare parte pentru ca poate fi dificil de calatorit: engleza nu este vorbita la scara larga, iar alfabetul chirilic ingreuneaza lucrurile.

Mai mult, Ucraina nu este o destinatie atractiva si din cauza disputelor cu Rusia din ultimii ani, tensiunile si instabilitatea politica facand turistii sa o evite. Daca tineti musai sa o vizitati, indiferent de aceste aspecte, veti ramane placut surprinsi de aceasta tara incantatoare, primitoare si plina de traditii.

Camerele de la hostel sunt disponibile pentru 3,09 dolari pe noapte, o masa la un restaurant ajunge la 3,94 dolari, iar o bere costa 58 de centi sau chiar mai putin.

Sfat pentru economisirea banilor: Utilizati trenuri de noapte pentru calatorii pentru distante mai lungi; sunt ieftine si va vor salva si de o noapte de cazare.

Sursa foto: Serhii Brovko/Shutterstock

India

India

Spiritualitatea, viata salbatica, haosul, culoarea si entuziasmul caracterizeaza India. Va veti activa toate simturile in timp ce veti incerca sa cunoasteti aceasta tara. Desi uneori poate fi coplesitoare, cu orase mari si agitate, mediul rural poate fi o sursa de relaxare si contemplare.

In India, o camera la hostel este disponibila pentru mai putin de 2,16 dolari pe noapte, o masa la un restaurant va va costa 2,33 dolari, iar pentru o halba de bere veti plati 1,5 dolari.

Sfat pentru economisirea banilor: Incercati sa negociati pentru tot. Pretul initial este intentionat mai mare, insa cu argumente, ar trebui sa obtineti reduceri semnificative.

Sursa foto: YURY TARANIK/Shutterstock

Egipt

Egipt

Recunoscut pentru marile piramide din Giza, construite pentru a imortaliza faraonii care au domnit cu peste 5.000 de ani urma, Egiptul este locul de nastere al civilizatiei occidentale si destinatia ideala pentru iubitorii de istorie si exploratorii curiosi. Fiind la granita dintre Africa de Nord si Orientul Mijlociu, Egipul se bucura de un mix de cultura remarcabil si divers.

Camerele de la hostel sunt disponibile pentru 2,21 dolari pe noapte, o masa la un restaurant ajunge la 3,04 dolari, iar o bere va va costa 1,19 dolari. In plus, pentru 50 de centi veti gasi combinatii de gustari cu paine, falafel si cartofi.

Sfat pentru economisirea banilor: Documentati-va temeinic inainte de face rezervari pentru diverse activitati, sunt multe companii care ofera servicii similare la preturi foarte variate.

Sursa foto: Repina Valeriya/Shutterstock

Sursa foto: YURY TARANIK/Shutterstock