Majoritatea timisorenilor care au plecat, in acest an sa munceasca in strainatate s-au orientat catre domeniul turistic si hotelier, transmite corespondentul NewsIn.
„Peste 70% din cei care au ales sa munceasca in strainatate prin firmele de recrutare de forta de munca, prefera turismul. tarile in care acestia lucreaza acum sunt Italia, Marea Britanie, tarile arabe, dar si pe vase de croaziera”, a declarat Ioana Patras, patronul unei firme de recrutare de forta de munca.

Administratorii unor mari unitati hoteliere din Timisoara se plang ca le-au plecat in Occident ospatarii, bucatarii si receptionerii. „La noi s-au format si au castigat experienta, multi dintre ei, dar au plecat afara pentru un castig mai bun. Noi cautam si acum personal calificat in domeniul hotelier, dar lucram si cu studenti care, cel putin pana termina facultatea, raman pe loc”, a declarat, pentru NewsIn, Danut Lupu, administratorul celui mai mare complex hotelier din judetul Timis, Continental North Star.

Daca pana nu de mult muncitorii calificati in diferite meserii au plecat sa lucreze in constructii, acum spre acest domeniu sunt foarte putine optiuni. si piata interna se plange de lipsa unor muncitori calificati in meseriile de tamplar, faiantari, zugravi si chiar soferi, aceste meserii fiind solicitate de patronii fimelor de constructii la bursa locurilor de munca, sau prin mica publicitate. O situatie inedita se inregistreaza la Cazinoul Bastion din Timisoara care a organizat, in mai multe sesiuni, cursuri de pregatire pentru crupieri.

„Dupa ce au absolvit cursul, au lucrat o buna perioada in Cazino, dupa care au plecat, pe rand, catre Las Vegas, Italia sau Austria. Avem cel putin 14 fosti crupieri care acum lucreaza in cazinouri celebre din lume”, a declarat, pentru Newsin, Paul Todor, patronul de la Casino Bastion Timisoara.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Doi timisoreni vand cosmetice de 6,5 milioane de euro. Povestea Cupio