Agentia de turism online Paravion a inchis portalul Bavul.com pe care il detinea in Turcia din 2015 si intra in reorganizare in Romania incepand din 8 august 2017.

[UPDATE 13:51]

Contactati de wall-street.ro, oficialii Paravion.ro spun ca actualii clienti nu sunt afectati in niciun fel de reorganizare, toate angajamentele fiind onorate in conditii normale, iar urmatorele rezervari, indiferent de produs, se vor plati direct catre furnizori, asigandu-se astfel serviciile clientilor. "Revenim in curand cu informatii pe planul de reorganizare".

"Planul de reorganizare se discuta in acest moment, inclusiv atragerea de noi potentiali investitori. Vom reveni in curand cu detalii si aici".

[STIRE INITIALA]

Decizia vine ca urmare a scaderii dramatice a business-ului desfasurat de Paravion in Turcia, prin Bavul, pe fondul problemelor politice si de securitate traversate de Turcia in ultimele 12 luni.

Citeste si:
Complexul Energetic Oltenia se va inchide daca nu se restructureaza
Complexul Energetic Oltenia...

Prima jumatate a anului a confirmat instabilitatea, situatia din Turcia devenind si mai dificila. Deprecierea puternica a lirei turcesti din ultimul trimestru al lui 2016, de peste 30%, s-a tradus printr-un declin al vanzarilor internationale de bilete de avion si al marjei de profit din Turcia in 2017. Astfel, s-a decis inchiderea Bavul si reorganizarea Paravion.

Reprezentantii companiei se asteapta ca agentia sa nu fie afectata, turistii putand face in continuare rezervari de bilete de avion, cazare si achizitii de vacante pe Paravion.ro.

In 2015, Paravion a preluat de la Turkcell portalul de rezervari online Bavul.com, cu un portofoliu de peste 300.000 de utilizatori. Dupa achizitie, in 2016, Bavul a inregistrat afaceri de 23 de milioane de euro, insa, contextul socio-politic din Turcia si devalorizarea lirei turcesti au afectat dramatic dezvoltarea investitiei si, implicit, business-ul Paravion.

Paravion este primul site de rezervari de bilete de avion 100% online din Romania. In 2016, pe Paravion au fost efectuate peste 175 milioane de cautari online de bilete de avion, cu o medie de 20.000 de cautari pe ora, iar vanzarile Paravion au depasit 440.000 de bilete avion.

Citeste si:
Romanii cheltuie mai mult pe vacante. Unde aleg sa calatoreasca
Romanii cheltuie mai mult pe...

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Turcia elimină vizele pentru cetăţenii mai multor state europene
Setari Cookie-uri