Cele mai apreciate orase din Europa au fost dezvaluite intr-un top Travel and Leisure, realizat in urma voturilor a calatorilor dn intreaga lume.

Locul 10: Lisabona

Locul 10: Lisabona

Scor: 88,02

Lisabona este unul dintre cele mai ieftine orase din Europa, atunci cand vine vorba de vacante. Cu stradute intortocheate, pe care urca celebrul tramvai galben, cu faleza la ocean pe care va puteti plimba linistiti si un centru cochet unde sa ascultati muzica fado, Lisabona este o destinatie cu mult farmec tot timpul anului. In capitala portugheza ai de vazut zona Alfama - orasul vechi, castelul Sao Jorge, cartierele Bairro Alto si Baixa si in special metroul, care pare o galerie de arta contemporana.

Bilete de avion: 160 euro dus-intors

Sursa foto: ESB Professional/Shutterstock.com

Locul 9: Porto

Locul 9: Porto

Scor: 88,51

Cand vine vorba de un city break in Portugalia, Lisabona este intotdeauna prima sau singura alegere a turistilor, uitand ca pot da o fuga si in Porto sau pot merge direct in orasul pe care il asociem cu binecunoscutul vin.

Porto se afla in nordul Portugaliei, la 2-3 ore cu trenul sau autobuzul sau la 50 de minute cu avionul de Lisabona. Indiferent de mijlocul de transport, preturile pentru o calatorie dus-intors sunt similare.

Ce vezi in Porto: Catedrala Se, Centrul istoric Ribiera, Placa da Liberdade, malul raului Douro si Gara Sao Bento - o adevarata opera de arta.

Bilete de avion: 173 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Locul 8: Cracovia

Locul 8: Cracovia

Scor: 88,61

Preturile mici la cazare, transport intern si mancare fac din Cracovia o alegere buna pentru turistii care tin la bani si prefera sa calatoreasca des in timpul anului. In plus, Cracovia este in sine o destinatie istorica, ceea ce o face o destinatie ideala pentru cei interesati de trecut si perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Bilete de avion: 194 euro dus-intors

Sursa foto: Mark_and_Anna_Wilson/Shutterstock.com

Locul 7: Sevilla

Locul 7: Sevilla

Scor: 88,91

Sevilla, capitala regiunii Andaluzia din Spania, este un oras medieval, in care veti regasi si racoarea parcurilor si a gradinilor. Daca ajungeti in regiune, dedicati-va cel putin doua zile Sevillei pentru ca are o multime de obiective turistice care merita vizitate: Palatul Alcazar - care a aparut in Game of Thrones, Catedrala Giralda, Piata Spaniei, Puente de Isabel II, Palatul San Telmo si multe altele.

Bilete de avion: 200 euro dus-intors

Sursa foto: The World in HDR/Shutterstock.com

Locul 6: Siena

Locul 6: Siena

Scor: 88,97

Siena este o emblema medivala a Italiei, cu piata sa centrala si stradutele sale ca un labirint. De alfel, intreg centrul istoric este parte din Patrimoniul UNESCO. Aflat in in regiunea Toscana si cocotat pe un deal, orasul Siena este cunoscut mai ales curselor anuala de cai, Palio.

Bilete de avion: 31 euro dus-intors

Sursa foto: Sabino Parente/Shutterstock.com

Locul 5: Budapesta

Locul 5: Budapesta

Scor: 89,19

Spre deosebire de alte orase din regiune, Budapesta este si ieftina, si bogata in atractii turistice. In capitala Ungariei nu ai cum sa te plictisesti: poti sa vezi castele si muzee, Palatul Parlamentului, sa te plimbi cu vaporul pe Dunare, sa te plimbi cu mocanita si funicularul si, cel mai importanta, sa mergi la baile termale, care sunt o emblema pentru Budapesta.

Bilete de avion: 178 euro dus-intors

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Locul 4: San Sebastian

Locul 4: San Sebastian

Scor: 89,52

Poate putin mai cunoscut, San Sebastian, o statiune balneara aflata in nordul Spaniei, are peisaje cu care incanta orice turist. In ultimii ani, orasul a crescut simtitor si a devenit o destinatie tot mai ceruta de straini si unul dintre locurile populare din Europa pentru plimbari pe apa.

Bilete de avion: 348 euro dus-intors

Sursa foto: Botond Horvath/Shutterstock.com

Locul 3: Barcelona

Locul 3: Barcelona

Scor: 89,52

Cu siguranta Barcelona este intotdeauna o idee buna cand vrei sa calatoresti undeva si asta pentru ca este un oras vesel cu atatea locuri, cladiri si obiective turistice colorate. Barcelona este acel tip de destinatie in care totul ti se pare de fotografiat si iti vine sa petreci ore intregi la spectaculoasele Casa Batllo, Sagrada Familia, Parcul Guell, Montjuic, Las Ramblas, Piata Boqueria, Barceloneta. Barcelona are atat de multe locuri impresionante incat multi turisti spun ca o saptamana nu este suficient pentru a vedea tot ce ofera orasul.

Bilete de avion: 135 euro dus-intors

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com

Locul 2: Roma

Locul 2: Roma

Scor: 89,73

Roma nu mai are nevoie de nicio descriere, este cu adevarat un muzeu in aer liber, iar cel mai important este ca obiectivele turistice sunt situate la distante scurte, asa ca poti sa ajungi pe jos de exemplu de la Colosseum, la Forumul Roman, Panteon, respectiv la Fontana di Trevi. Totodata, nu poti sa ajungi in Roma fara sa dai o fuga la Vatican.

Bilete de avion: 31 euro dus-intors

Sursa foto: Viacheslav Lopatin/Shutterstock.com

Locul 1: Florenta

Locul 1: Florenta

Scor: 90,75

Florenta, cel mai apreciat oras european de catre turisti, este cea mai buna dovada de cultura si istorie, unde poti sa vizitezi o multime de biserici, muzee, galerii de arta si piete. Ce sa vezi in Florenta: Domul Santa Maria del Fiore si Piazza del Duomo, Muzeul Galleria degli Uffizi, Biserica Santa Croce, Palazzo Vecchio, Bazilica San Lorenzo, Ponte Vecchio.

Bilete de avion: 31 euro dus-intors

Sursa foto: Pixabay.com

Sursa foto: The World in HDR/Shutterstock.com