Bulgaria a incasat 1,557 mld. euro din turism, in primele noua luni

Bulgaria a incasat 1,557 miliarde de euro de pe urma turismului in primele noua luni ale anului 2006, a anuntat miercuri directorul adjunct al Agentiei de Turism a Statului, Stanislav Novakov.

Comparat cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul turistilor straini care au ales Bulgaria drept destinatie a crescut cu 5,39% iar veniturile provenite de pe urma turismului au crescut cu 5,45%. In ciuda acestui fapt, ritmul de dezvoltare al Bulgariei se afla cu mult in urma unor alte piete turistice importante precum Irlanda, Norvegia sau Marea Britanie, informeaza NewsIn.

Acesta a facut aceste comentarii cu ocazia unei conferinte privind viitorul turismului bulgar din cadrul Forumului Economic al Europei de Sud-Est, Novakov tinand sa precizeze ca activitatea turistica reprezinta aproximativ 14% din produsul intern brut al Bulgariei. Aproximativ 140 de mii de persoane muncesc in cadrul sectorului turistic, aceasta cifra acoperind circa 4% din mana de lucru a Bulgariei. Bulgaria trebuie sa remedieze insa o serie substantiala de probleme, in special in ceea ce priveste calitatea serviciilor turistice, calificarea personalului si imbunatatirea infrastructurii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri