Grupul hotelier Danubius, care detine printre cele mai cunoscute hoteluri din Sovata, are in plan sa investeasca 4 milioane de euro in hotelul Faget pentru a-l reclasifica de la doua stele la un nivel de trei stele. Grupul dispune astazi de 3 hoteluri, 260 de camere de categoria 4 stele, 138 de camere de doua stele, un spa pe doua nivele de peste 6.600 mp, doua baze de tratament cu 60 de sali de tratament si un centru de conferinte de 1.850 mp.

Serviciile spa si medicale oferite de Danubius se concentreaza in jurul apei sarate si a namolului sapropelic extrase din Lacul Ursu. In acest moment, 85% din oaspetii hotelurilor vin acolo cu scopul de a se relaxa, de a trata sau de a preveni afectiunile locomotorii, problemele dermatologice, cele respiratorii si afectiunile ginecologice.

Anual sunt folosite 30 milioane litri de apa cu o concentratie de sare foarte ridicata de pe piata interna, reusind sa dubleze volumul vanzarilor. Astazi, proportia turistilor romani este de 80% din numarul total de vizitatori. Mai mult, in ultimii ani se observa o redictionare a pietei catre preventie, fapt ce se reflecta atat in dinamica veniturilor, cat si a profitului realizat de hoteluri.

"Anul acesta am inceput un pic ezitant, nici nu am crezut ca vom ajunge la planul pe care ni le-am propus. Noi avem doua hoteluri de 4 stele si un hotel de 2 stele, la acest ultim hotel ne bazam foarte mult pe segmentul care vine din partea medicala si ma refer aici, in primul rand, la programul initiat de Casa Nationala de Pensii Publice. Din pacate acest program a intarziat foarte mult si ne-a incurcat planurile", a mentionat Godra Arpad, director marketing si vanzari al grupului hotelier Danubius.

Grupul hotelier Danubius a realizat anul trecut venituri de aproximativ 8,6 milioane euro si estimeaza ca in 2017 vor depasi pragul de 9 milioane euro, ajungand la venituri de 9,1 milioane euro. Totodata, estimeaza ca anul acesta vor avea un profit net de 1,7 milioane euro.

grupul hotelier Danubius din Sovata

Grupul hotelier Danubius din Sovata

"De obicei avem o cifra de afaceri in jurul a 8,5 milioane euro, asteptarile au fost sa atingem pragul de 9 milioane si cred ca o sa si depasim anul acesta. E foarte interesant cum a evoluat cererea si piata de 4 stele. Nu doar cererea pe numar de camere a crescut, ci si tendinta de a cheltui mai mult chiar si pentru camere. Turistii sunt dispusi sa plateasca tarife mai mari decat anul trecut, de exemplu, dar si sa cheltuiasca in centrele noastre de profit. La acest lucru a contribuit foarte mult un nou plan tarifar. Din aprilie 2017 am pornit un nou plan tarifar - cu cat se ocupa mai mult hotelurile cu atat cresc si preturile, ca si la companiile aeriene low cost. Sunt sigur ca si acest aspect a contribuit la cresterea cifrei de afaceri", a adaugat Godra Arpad.

Cea mai mare provocare este recrutarea fortei de munca

Treptat, Balneoclimaterica - Danubius Hotels Group a devenit unul dintre cei mai mari angajatori din regiune, avand peste 275 de angajati. Cu toate acestea, cea mai mare provocare a urmatorilor ani o reprezinta factorul uman, recrutarea fortei de munca, a specialistilor din domeniu fiind din ce in ce mai grea.

Grupul hotelier Danubius din Sovata

"Lantul hotelier Danubius are programele proprii de scolarizare, deci noi gasim forta de munca de pe piata de munca de pe care si-o culeg si ceilalti prestatori. Insa, in cadrul grupului exista programe speciale de perfectionare, care inseamna cursuri la fata locului sau in unele cazuri la hotelurile din alte tari ce apartin grupului. Problema personalului perfectionat si mai putin perfectionat nu este grava, este acuta! Si nu numai la noi, ci in intreaga breasla a turismului balnear romanesc", a precizat Fullop Janos, director general al grupului Danubius.

Investitie de 4 milioane de euro pentru hotelul Faget

Avand succes pe piata din Romania, grupul are in plan sa finalizeze in urmatorii 2 ani o noua investitie de aproximativ 4 milioane euro, aducand hotelul Faget de doua stele la un nivel de trei stele cu centru de tratament si spa propriu.

Valoarea totala a investitiilor realizate in ultimii ani a ajuns pana in anul 2016 la aproape 26 milioane lei.

Grupul hotelier Danubius din Sovata

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri