Romania a fost vizitata anul trecut de 2,5 milioane de turisti straini, iar in prima jumatate a anului 2017 numarul lor a crescut cu 10,9% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In aceste sase luni, cei 1,2 milioane de turisti straini au cheltuit in total 2,6 miliarde de lei, arata datele Institutului National de Statistica. Potentialul Romaniei drept destinatie turistica de top ramane, insa, neexploatat, in nevoie de initiative care sa aduca tara in atentia calatorilor.

Dintre toti turistii straini care viziteaza Romania, 88,9% provin din Europa, majoritatea preferand sa viziteze atractii Bucuresti, judetele Brasov, Sibiu, Timis sau Cluj.

In acest context Experience Romania, cel mai mare proiect de promovare a turismului din Romania anunta organizarea conferintei de lansare, „Viitorul turismului in Romania”. Conferinta gazduieste peste 100 de invitati speciali, bloggeri, vloggeri, instagrameri, jurnalisti de travel, persoane publice pasionate de calatorii din Romania.

Evenimentul este organizat de antreprenorul Tudor Maxim, care estimeaza ca Bucurestiul va ajunge in atentia a 10 milioane de oameni la nivel international, in urma acestui proiect. "Indirect vom ajunge la un numar si mai mare cu ajutor media romanesti si internationale si prin activarea comunitatilor locale. Ar trebui sa vedem inca de anul acesta schimbari semnificative. Vom avea o analiza exhaustiva la finalul primei editii", spune el.

Evenimentul debuteaza cu o conferinta in care cei peste 100 de invitati vor dezbate cele mai bune strategii de promovare ale Romaniei drept cea mai dorita destinatie de turism din Europa de Est, urmata de doua saptamani de explorare a Romaniei, prin cateva dintre cele mai frumoase zone pe care tara le are de oferit. Turul debuteaza in Bucuresti, urmat de Sarata-Monteoru, Roman, Piatra Neamt, Gura Humorului, Sibiu si Brasov.

Sursa foto: RossHelen/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri