5. Kaohsiung

5. Kaohsiung

Poate mai putin cunoscut pentru turistii romani, Kaohsiung este una dintre revelatiile anului 2018 in materie de calatorii. Kaohsiung este cel mai mare oras-port din Taiwan si al doilea cel mai mare din tara si, totodata, un oras efervescent unde poti sa ai o vacanta la plaja.

De vazut in Kaohsiung: Liuhe Night Market, Love River, Muzeul Fo Guang Shan Buddha, Templul Chijin Tianhou, Dragon Tiger Tower, Parcul Natural Caishan.

Sursa foto: Pixabay.com

4. Hamburg

4. Hamburg

Hamburg este al doilea cel mai mare oras din Germania, cu peste 1,7 milioane de locuitori, situat in nordul tarii, pe malul raului Elba. Totodata, Hamburg este cel mai mare oras-port din Germania, asa ca aveti cel putin un motiv sa il vizitati.

Ce puteti vedea in Hamburg: Cartierul Burg auf dem Sullberg, Tunlul Elba, calea ferata miniaturala MiWula, strada Grosse Freiheit, Muzeul Erotic.

Sursa foto: Pixabay.com

3. Canberra

3. Canberra

Canberra, capitala Australiei, este cel mai mare oras din interiorul continentului. Numele orasului provine din dialectul aborigenilor, kanberry insemnand "loc de intalnire". Desi poate nu este la fel de atractiv ca Sydney, Canberra are atractiile ei turistice.

Ce poti sa vezi in Canberra: Memorialul Razboiului, Muzeul si Galeria Canberra, Turnul de pe Muntele Negru si, bineinteles, cangurii in toata splendoarea lor.

Sursa foto: Pixabay.com

2. Detroit

2. Detroit

Din cauza recesiunii economice, Detroit nu a mai fost atractiv pentru turisti. Insa se pare ca orasul american este o revelatie pentru 2018. Detroit este cunoscut pentru industria americana a automobilelor, insa are multe de oferit si turistilor curiosi.

Ce poti sa vizitezi in Detroit: Muzeul Henry Ford, Centrul Renaissance, Muzeul Motown, Parcul Campus Martius, Cartierul Greektown.

Sursa foto: Pixabay.com

1. Sevilla

1. Sevilla

Sevilla este unul dintre cele mai frumoase orase din regiunea spaniola Andaluzia. Orasul este cunoscut pentru Palatul Alcazar, un complex de terase, curti si sali construite in stiluri diferite, gotic, baroc sau maur, unde intrarea costa 9,5 euro pentru adulti. Alcazar este o emblema a Andaluziei, regiunea de sud a Spaniei, pe care sa-l vizitezi daca vrei sa te mandresti ca ai fost in cele mai impresionate locuri din lume si mai ales din cel mai vizionat serial, Game of Thrones.

Ce mai vezi in Sevilla: Catedrala Giralda, Piata Spaniei, Catedrala din Sevilla.

Sursa foto: The World in HDR/Shutterstock.com

Sursa foto: Sursa foto: The World in HDR/Shutterstock.com