Cinci orase si trei continente parcurse intr-o luna sau cum sa pleci din Bucuresti la Londra trecand prin Chiang Mai, Kuala Lumpur, Singapore si Los Angeles, cu putin peste 1.000 de euro. Aceasta calatorie este posibila, potrivit datelor momondo.ro, iar principala ruta este Europa – Asia – America si inapoi in Europa.

Oricat de mult calatoresc romanii in Europa si dincolo de granitele continentului, experientele de tip city break, care sunt pe termen relativ scurt, ofera mai putin timp pentru a descoperi o cultura sau a interactiona cu localnicii. O calatorie in jurul lumii permite o experienta mai bogata ca timp, culturi descoperite, intalniri cu oameni de-ai locului. Cu toate acestea, cine spune ca iti trebuie o avere pentru a-ti permite o astfel de calatorie?

Romanii prefera sa investeasca in calatorii mai mult decat in bunuri materiale

Pentru cei mai multi romani, calatoriile sunt prima optiune pe care o iau in considerare atunci cand se gandesc la cheltuieli. 27% dintre acestia prefera sa investeasca, in primul rand, in experiente traite calatorind in lumea larga, mai degraba decat in bunuri materiale. Hainele, incaltamintea, accesoriile sunt prioritare pentru 18% dintre romani cand vine vorba de cheltuieli, in timp ce investitiile pentru imbunatatiri in casa sunt importante pentru 15% dintre acestia.

Cand vine vorba de experienta traita la destinatia de calatorie, interactiunea cu localnicii este, de asemenea, importanta pentru calatorii romani. Conform studiului momondo, romanilor le place intr-o mai mare masura sa intre in vorba cu localnicii (57%) decat cu alti turisti pe care ii intalnesc pe timpul calatoriei. Totodata, conversatiile cu alti turisti romani (51%) sau de alte nationalitati (49%) sunt placute pentru calatorii romani. Doar 14% dintre acestia prefera sa nu intre in dialog cu oameni noi atunci cand calatoresc.

Faptul ca, in prezent, romanii sunt dispusi si interesati sa investeasca in calatorii de care isi vor aminti peste ani credem ca e un semn important al preocuparii lor fata de calitatea experientei in sine. O calatorie in mai multe orase si pe mai multe continente inseamna, intr-adevar, un bagaj mai mare de experiente traite, care cere, de asemenea, mai mult timp de calatorie, dar nu neaparat si un buget mare. Una dintre principalele preocupari ale noastre este le oferim oamenilor informatia si inspiratia de care au nevoie pentru a porni la drum catre cea mai buna calatorie, cu un buget si o perspectiva care sa le deschide orizonturi mai degraba decat sa ii limiteze

Mircea Giurca, reprezentant momondo in Romania

Un alt mod de a descoperi lumea: o calatorie pe trei continente

Cu o planificare atenta si un strop de curiozitate, o calatorie low-cost poate, de asemenea, depasi granitele continentului european, transformandu-se din escapada de weekend intr-un tur in jurul lumii pentru aproximativ o luna de zile. Europa, Asia, America pot fi strabatute la pas in 35 de zile cu putin peste 1.000 de euro. Mai exact, cu 1.025 de euro romanii pot vizita cinci orase diferite si pot descoperi cinci culturi.

Vezi mai jos itinerariul:

1 martie 2018: Bucuresti – Chiang Mai, cost mediu de 226 de euro
10 martie 2018: Chiang Mai – Kuala Lumpur, cost mediu de 65 de euro
20 martie 2018: Kuala Lumpur – Singapore, cost mediu de 10 euro
27 martie 2018: Singapore – Los Angeles, cost mediu de 418 euro
31 martie 2018: Los Angeles – Londra, cost mediu de 235 de euro
4 aprilie 2018: Londra – Bucuresti, cost mediu de 71 de euro

Preturile sunt valabile pentru date de calatorie cuprinse intre 1 martie si 4 aprilie 2018, cautate de flight hackerii Aventurescu pe site-ul momondo.ro pe 14 noiembrie 2017, pentru calatorii doar dus, la clasa Economy. Preturile pot avea parte de modificari ulterioare.

Sursa foto: momondo.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri