Cu ocazia weekendului prelungit de la finalul lunii noiembrie, care marcheaza Ziua Nationala a Romaniei, interesul romanilor pentru a strabate tarile europene este tot mai mare fata de 2016. In topul celor mai cautate destinatii pentru perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2017 este Italia, cu o crestere de +89% fata de anul trecut, Roma fiind atractia principal, potrivit Momondo.

Iata alte cinci destinatii potrivite pentru minivacanta de 1 decembrie:

Atena - Grecia

Atena - Grecia

Atena este o adevarata bijuterie a istoriei universale si a culturii actuale. Desi nu este printre cele mai cautate orase pentru city break, Atena este foarte ofertanta pentru devoratorii de plimbari, vizite si cunostinte.

Daca nu doriti sa plecati mult timp din tara, Atena poate fi o alegere potrivita datorita distantei scurte fata de Romania (zbor de 2 ore) si este un oras care poate fi vizitat in 2-3 zile. De asemenea, temperaturile din aceasta perioada sunt placute si mult mai mari fata de vremea din Romania, asa ca putin soare nu strica niciodata.

Bilet de avion: 247 euro (30 noiembrie - 4 decembrie)

Cazare: 357 lei (4 nopti)

Sursa foto: Anastasios71/Shutterstock

Praga - Cehia

Praga - Cehia

Praga este un oras atat de frumos incat poti sa-l vizitezi in orice moment al anului, dar are un farmec aparte in sezonul rece. Pe oriunde treci prin capitala ceha o sa te uimeasca tot ce vezi in jurul pentru ca pur si simplu te afli intr-un oras turistic, cu o arhitectura iesita din comun. Cele mai importante locuri de vazut in Praga: Podul Carol, Piata Orasului Vechi, Ceasul astronomic, Castelul Praga, Catedrala Sf. Vitus.

De asemenea, preturile din Praga sunt comparabile cu cele din Bucuresti. De exemplu:

Bilet dus-intors: 210 euro ( 30 noiembrie - 03 decembrie)

Cazare: 167 lei (pentru 3 nopti)

Sursa foto: Pixabay

Budapesta - Ungaria

Budapesta - Ungaria

Tot aproape de Romania, ca primele destinatii, Budapestaa este o destinatie potrivita pentru minivacanta de 1 Decembrie sau pentru sezonul rece. In capitala Ungariei nu ai cum sa te plictisesti: poti sa vezi castele si muzee, Palatul Parlamentului, sa te plimbi cu vaporul pe Dunare, sa te plimbi cu mocanita si funicularul si, cel mai importanta, sa mergi la baile termale, care sunt o emblema pentru Budapesta.

Bilet de avion: 210 euro ( 30 noiembrie - 03 decembrie)

Cazare: 145 lei (pentru 3 nopti)

Sursa foto: TTstudio/Shutterstock.com

Berlin - Germania

Berlin - Germania

In mod surprinzator, capitala celui mai dezvoltat stat european din punct de vedere economic nu este si cea mai scumpa din Europa. Berlinul este destinatia ideala pentru minivacanta de 1 decembrie si in general pentru sezonul rece: pe langa istorie, peisaje si cladiri minunate, orasul este recunoscut pentru viata de noapte.

Bilete de avion: 259 euro (30 noiembrie - 03 decembrie)

Cazare: 1.278 lei (pentru 3 nopti)

Sursa foto: canadastock/Shutterstock

Roma - Italia

Roma - Italia

Roma nu mai are nevoie de nicio descriere, este cu adevarat un muzeu in aer liber, iar cel mai important este ca obiectivele turistice sunt situate la distante scurte, asa ca poti sa ajungi pe jos de exemplu de la Colosseum, la Forumul Roman, Panteon, respectiv la Fontana di Trevi. Totodata, nu poti sa ajungi in Roma fara sa dai o fuga la Vatican.

De asemenea, este cea mai cautata destinatie de romani pentru minivacanta de 1 Decembrie.

Bilete de avion: 201 euro (30 noiembrie - 03 decembrie)

Cazare: 459 lei (pentru trei nopti)

Sursa foto: Viacheslav Lopatin/Shutterstock.com

Sursa foto: canadastock/Shutterstock