Suntem considerati infractori. In loc sa apara masuri pentru stimularea mediului de afaceri, permanent se pune o presiune pe business-uri. E anormal sa propui inchisoare pentru patronul care a intarziat plata a cativa lei, actul normativ nu prevede aplicarea pedepselor proportional cu gravitatea infractiunii, nu e deloc flexibil. Statul ori nu stie, ori se preface ca nu stie cum functioneaza o afacere. Noile masuri fiscale sunt ca o avalansa pentru mediul de afaceri, ne bulverseaza si ne afecteaza”, a transmis Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Antreprenorii romanii se asteapta de la guvernanti sa ia masuri pentru stimularea cresterii afacerilor, reducerea poverii fiscale cu salariile si rezolvarea crizei de personal. In turism si industria hoteliera lipsa personalui calificat a devenit acuta.

"Industria hoteliera are nevoie de bucatari, ospatari, receptioneri, nu mai avem scoli de meserii si nu infiintam unele. Angajatii scoliti la locul de munca sunt greu de pastrat cand in strainatate castiga mult mai bine. In agentiile de turism, ca sa ne pastram angajatii, derulam programe pentru fidelizarea lor, cu costuri importante an de an”, sustine Alin Burcea.

Paralela 45 are o vechime de 27 de ani in piata si 160 de angajati pentru care organizeaza periodic traininguri pentru instruirea agentilor de turism si a personalului din back office.

Black Friday la vacante: Ce...
Citeste si: Vacante de Black Friday: Reduceri la pachetele de Revelion