Craciunul a picat anul acesta la inceput de saptamana, iar Anul Nou este sarbatorit in seara de duminica spre luni, astfel ca multi romani au profitat pentru a pleca intr-un concediu prelungit. Principalele destinatii alese de romani pentru sarbatorile de iarna sunt Italia, Spania si Marea Britanie.

Cu o crestere de 73% anul acesta in cautarile de zbor, Italia este destinatia catre care se indreapta cei mai multi romani in perioada 21 decembrie 2017 – 7 ianuarie 2018 si unde raman pentru aproximativ cinci zile. Conform cautarilor efectuate de momondo.ro, un interes crescut al romanilor este pentru orasul Milano (70%). Costul mediu al unui zbor catre capitala modei este in medie de 110 euro la sfarsitul lunii decembrie a acestui an. Roma trece, astfel, pe locul al doilea si un zbor catre aceasta destinatie in decembrie este in medie de aproximativ 146 de euro.

Cresteri semnificative in cautarile de zbor cu plecare din Romania in perioada sarbatorilor au fost inregistrate, totodata, pentru Spania, fiind a doua cea mai cautata destinatie (+90%). Madrid este principalul oras catre care merg cei mai multi calatori romani (+44%) pentru aproximativ sase zile de vacanta, cu un cost mediu de zbor de 205 euro la final de 2017. Interesul de a zbura de sarbatori catre Barcelona a crescut cu 72% anul acesta fata de 2016. Pentru un zbor catre Barcelona la final de decembrie, calatorii platesc in media 185 de euro.

A treia cea mai cautata destinatie de calatorie la final de an de catre romani este Marea Britanie, cu o crestere de 31% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Desi interesul pentru a zbura catre Birmingham este dublu in aceasta luna fata de decembrie 2016, cei mai multi calatori aleg sa se indrepte in continuare catre capitala Londra, care a inregistrat o crestere de 15% in cautari. Romanii care se indreapta in aceasta perioada catre Marea Britanie petrec in medie o saptamana de concediu si platesc in medie aproxiamtiv 174 de euro pe biletul de avion.

Thailanda se afla in topul preferintelor cand vine vorba de destinatii exotice la final de decembrie. Avand cu 240% mai multe cautari pentru aceasta iarna comparativ cu cea anterioara, Thailanda, si in special Bangkok, este destinatia pe care o parte dintre romani au ales-o pentru o vacanta de aproximativ 10 zile. Zborurile catre Bangkok sunt mai ieftine cu 7% anul acesta.

Cele mai cautate destinatii interne pentru vacanta de iarna

Exista si romani care au ales sa petreaca sarbatorile de iarna in tara. "Zborurile pe rute interne in apropierea sarbatorilor de iarna sunt o varianta din ce in ce mai cautata de romani iar principalele avantaje sunt durata, costurile si conditiile de calatorie. Cautarile efectuate de acestia pe momondo.ro au crescut cu 33% pentru Craciun si Anul Nou, comparativ cu aceeasi perioada in 2016”, a declarat Mircea Giurca, purtatorul de cuvant momondo.ro.

Cele mai cautate destinatii de zbor raman Bucuresti, Cluj si Timisoara, cu o crestere medie de 55% pentru primele doua si de 36% pentru Timisoara.

Romania, preferata de straini pentru sarbatorile de iarna

Romania este o destinatie din ce in ce mai cautata in perioada sarbatorilor de iarna. Pentru intervalul 21-28 decembrie, cele mai multe cautari de zbor au fost facute din Germania, Marea Britanie, Franta, Belgia si Italia. Dintre acestea, cea mai mare crestere in cautari a fost inregistrata in randul calatorilor care pleaca din Germania (+111%). Cu doar cateva procente diferenta, cea de-a doua tara cu cele mai multe cautari de zbor catre Romania la sfarsitul acestui an este Marea Britanie (103%).

Sursa foto: momondo.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri