Salina Turda a atins in 2017 un nou numar record de turisti, fiind inregistrati peste 600.000 de vizitatori, cu cateva sute mai multi fata de anul precedent.

Cei mai multi turisti straini provin din tari precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania. "Am inregistrat anul trecut un record de vizitatori ai Salinei Turda, de 618.200 de persoane, dintre care 35% au fost din strainatate, cei mai multi din tari precum Ungaria, Polonia, Israel sau Spania. Numarul turistilor straini a crescut de la 30% in 2016 la 35% anul trecut", a spus directorul Simona Baciu, potrivit Agerpres.

Planurile de dezvoltare ale salinei includ pregatirea minei Iosif, aflata la 110 metri adancime, pentru includerea in circuitul turistic, fapt ce va dubla capacitatea de vizitare.

"Speram sa ne apucam in acest an chiar de proiectare, dupa care va urma executia lucrarilor. Estimam o investitie de 10 milioane de euro, care va duce la dublarea capacitatii de vizitare a Salinei Turda", a spus Simona Baciu.

Ea nu exclude posibilitatea contractarii unui nou proiect european pentru realizarea acestui obiectiv, in conditiile in care mina a fost complet modernizata in perioada 2008 - 2010, cu sprijinul unei finantari de acest gen, in valoare de aproape sase milioane de euro. Proiectul a ajutat foarte mult la cresterea vizibilitatii salinei, a carei notorietate atrage astazi turisti si echipe de filmare, atat pentru reportaje, cat si pentru filme, din cele mai indepartate colturi ale lumii.

De asemenea, Salina Turda va fi locul desfasurarii uneia din cele cinci semifinale Eurovision, care va avea loc aici in 11 februarie, eveniment ce ar putea contribui la promovarea turistica a orasului si a minei.

In prezent in Salina Turda pot fi vizitate patru mine - Rudolf, Terezia, Ghizela. Salina a fost inchisa pentru exploatare in 1932 si fost redeschisa pentru turisti in 1992. De asemenea, subteranul este folosit de vizitatori si recomandat de medici inclusiv pentru o serie de boli respiratorii.

Citeste si: REPORTAJ. Cum a iesit Salina Turda la lumina: de la adapost pentru branzeturi la cel mai vizitat obiectiv public din Romania

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri