Alin Burcea, proprietarul Paralela 45, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca agentia a inregistrat un volum de vanzari de 50 de milioane de euro in 2017, in crestere cu 25% fata de anului 2016. Pentru 2018, Paralela 45 estimeaza o crestere a vanzarilor cu 20%.

"In 2017, Paralela 45 a avut o crestere a rulajului cu 25% mai mult fata de anul precedent. 2018 va fi un an bun pentru noi, nu vad ce probleme ar putea sa apara. Sunt premise de crestere. Daca Guvernul nu se mai schimba, ar fi fenomenal", a declarat Alin Burcea.

Potrivit acestuia, Bucurestiul genereaza cel mai mare volum din vanzarile agentiei, putin peste jumatate din business, insa "tara creste" foarte mult.

"In cativa ani, vanzarile in restul tarii le vor depasi pe cele din Bucuresti. Cu ani in urma, Bucurestiul era singurul oras din care zburau chartere catre diverse destinatii de vacanta externe. Cererea tot mai mare a celor din provincie pentru vacante externe a determinat agentiile sa introduca zboruri charter din toate orasele cu aeroporturi: Iasi, Cluj, Timisoara, Sibiu, Craiova", a declarat Alin Burcea.

Circuitele si sejururile, cele mai vandute

Anul trecut, cele mai mari cresteri s-au inregistrat pentru circuite (35%), Paralela 45 avand peste 120 de programe in oferta, cu avionul si autocarul, in Europa, Asia, Africa, America de Nord si America de Sud. Cele mai vandute circuite au fost in Rusia, Portugalia, Israel si Iordania, Italia, Spania si Grecia.

Turismului individual a inregistrat o crestere de 23%, cele mai cautate destinatii fiind Romania, Bulgaria, Grecia si Turcia.

Si charterele din Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara au crescut in 2017, cursele avand un grad mediu de ocupare de 98%. Cele mai cautate destinatii au fost Grecia (45%), Spania (24%), Turcia (20%), Cipru (5%), Italia, Portugalia, Croatia (6%).

Paralela 45, obiective si investitii in 2018

Pentru 2018, Paralela 45 estimeaza o crestere a vanzarilor cu 20%. Potrivit estimarilor, afacerile agentiei vor creste datorita noilor destinatii cu zboruri charter, noilor circuite, dar si datorita cresterii turismului intern, impulsionat de voucherele de vacanta.

Noutatile pentru 2018 includ chartere din Bucuresti spre insulele Samos si Lesbos (Grecia), Albania, Alanya (Turcia), sejururi in Puglia (Italia) si pachete pe zbor charter spre Antalya din Targu Mures. Toate acestea se adauga destinatiilor de vara oferite constant turistilor, cum ar fi Grecia, Turcia, Spania, Portugalia, Italia, Croatia, Cipru de Nord si Sud.

Alin Burcea estimeaza ca afacerile turoperatorului vor creste si datorita viitoarelor investitii in turismul de incoming (unde exista cerere mare pe balneo) si in dezvoltarea turismului de business.

Inceputul lui 2018 are perspective deosebit de bune, este un an in care romanii sunt si mai deschisi sa calatoareasca in strainatate. In perioada de Early Booking au rezervat cu 50% mai multe vacante in Turcia fata de anul trecut, cu 20% mai multe pentru Grecia. Cresterea pentru Bulgaria este de 15%, pentru Spania si Romania de 10%. In perioada de Early Booking aleg ce hotel doresc si beneficiaza si de reducerile oferite de partenerii nostri hotelieri

Alin Burcea, CEO Paralela 45

In perioada de Early Booking vacantele au reduceri de pana la 45% si pornesc de la 320 de euro/persoana pentru un sejur de sapte nopti, pret care include zbor charter, cazare la un hotel de trei stele, transferuri si asistenta turistica. Pentru un sejur pe litoralul romanesc tarifele de vacanta incep de la 70 euro/persoana pentru un sejur de cinci nopti la un hotel de trei stele.

La capitolul investitii, Paralela 45 vrea sa lanseze un nou site si estimeaza ca agentia va incasa anul acesta, numai din online, circa 2 milioane de euro.

Nu am crezut cate cereri poate genera Facebook. La 700 de euro investiti in publicitate pe Facebook, am avut circa 300 de cereri de vacante. Asta inseamna o reconversie de 2,2 euro

Alin Burcea

Alin Burcea a mai precizat ca agentia a investit 32.000 de euro intr-un soft de securitate si alti 120.000 de euro in extinderea retelei la 43 de agentii proprii si in franciza, inaugurand sapte noi puncte de lucru in Bucuresti, Brasov, Arad, Bacau si Sfantu Gheorghe.

Agentia de turism Paralela 45 a fost infiintata in aprilie 1990, fiind una dintre primele trei agentii private din Romania. Turoperator consacrat in vacante cu zboruri charter in Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, circuite culturale si istorice in diverse destinatii, programe pentru seniori, croaziere, vacante tailor made, precum si turism de business, Paralela 45 combina experienta acumulata in 28 de ani cu capacitatea de a tine mereu pasul cu noile tendinte din turism.

Sursa foto: Facebook / Traian Badulescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri