Turistii romani sunt din ce in ce mai atrasi de croaziere. Cele mai dorite croaziere sunt cele in Marea Mediterana, Tarile Nordice (Fiorduri) si Baltice cu Sankt Petersburg, insa in ultimele sase a exista o cerere ridicata pentru croaziere in Insulele Canare si Maroc.

Romanii din sudul tarii sunt cei mai mari amatori de croaziere. "Peste 50 % din clientii nostri, care calatoresc pe vase de croaziera, provin din Bucuresti si Constanta. Surprinderea nu este mare, Bucurestiul e o piata imensa cu peste 3 milioane de locuitori, iar Constanta are o clasa mijlocie destul de dezvoltata plus specificul marinaresc si afinitatea locuitorilor pentru mare. De altfel, sudul tarii este fruntas la calatoriile si vacantele in croaziere”, potrivit unui comunicat emis de agentia Fortuna Business Travel.

Mai bine de 80% din rezervari reprezinta pachete complete cu zboruri incluse din Bucuresti si transferuri, unde tarifele incep de la 1.300 de euro/persoana in cabina interioara, cu taxe de aeroport si portuare incluse pentru Mediterana de Vest si 1.700 de euro/persoana, loc in cabina cu balcon cu taxe portuare si de zboruri incluse, pentru o croaziera in Insulele Canare (Tenerife), Maroc si Madeira, Caraibe si Europa de Nord.

"Turistii romani prefera croazierele de grup la pachet, cu avionul inclus si transferurile pana la locul de imbarcare/debarcare. In ultimele 6 luni am fost uimiti de cererea foarte ridicata pentru Croaziere in Insulele Canare si Maroc, plecare octombrie anul acesta precum si croazierele in Fiordurile Norvegiei si Tarile Baltice cu zbor inclus, cu plecari iunie si septembrie", au transmis reprezentantii Fortuna Business Travel.

Fortuna Business Travel activeaza pe piata turistica de peste 17 ani si este specializata in corporate travel si evenimente corporate.

Citeste si:
Restrictii pentru turisti in doua destinatii de vacanta europene
Doua destinatii de vacanta...

Sursa foto: NAN728/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Numar record de turisti pe croazierele care au plecat din porturile UE