Peste 42.000 de pasageri care au calatorit din Romania au fost afectati de intarzieri, anulari si supraincarcari ale curselor, in 2017. Din acest motiv, calatorii ar fi trebuit sa primeasca despagubiri de circa 12 milioane de euro. Zborurile catre Turcia au inregistrat cele mai multe intarzieri si anulari anul trecut

Cea mai aglomerata luna pentru Romania, in 2017, a fost noiembrie. Dupa numarul mare de zboruri externe intarziate sau anulate, destinatiile cele mai problematice au fost Istanbul (Turcia), Viena (Austria) si Munchen (Germania). Ruta interna cu cele mai mari intarzieri sau anulari a fost Timisoara-Bucuresti, cu 17%, potrivit datelor furnizate de AirHelp, lider mondial in obtinerea de compensatii pentru pasagerii companiilor aeriene.

Spre comparatie cu aeroporturi precum Singapore Changi, care are referintele cele mai bune, sau London Gatwick, aflat la polul opus, aeroporturile din Romania nu se afla nici la coada clasamentului celor mai problematice, nici in topul lor. Performantele inregistrate le plaseaza la mijlocul clasamentului.

Tarom si Ryanair, cele mai slabe performante

Topul AirHelp, care ia in calul punctualitatea, serviciile si rata de procesare a cererilor pentru compensatii, arata ca operatorii aerieni Tarom si Ryanair au printre cele mai slabe performante.

"Anul 2017 a fost foarte interesant pentru pasagerii companiilor aeriene. Sa ne amintim de valul de curse anulate de TAP Portugal in lunile august si septembrie, cand pasagerii nu doar ca nu au fost imbarcati cateva zile la rand, dar nu au primit informatii cu privire la statusul calatoriei lor. Imediat dupa au venit anularile curselor Ryanair care, de asemenea, au afectat pasagerii. Ceea ce uita multi dintre acestia este ca, in cazul intarzierilor zborurilor cu mai mult de trei ore sau anularii curselor, au dreptul la compensatii de la companiile aeriene, compensatii care pot ajunge pana la 600 de euro. Insa, desi este dreptul lor, mai putin de 2% dintre pasageri aplica pentru compensatii", a declarat Stefan Radu, country manager AirHelp.

Citeste si: 2017, cel mai sigur an pentru transportul aerian de pasageri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri