Proiectul Legii turismului este un "paleativ", nu este ceva "revolutionar", care sa schimbe lucrurile pentru cei care lucreaza in acest domeniu, a declarat Alin Burcea, la ultima conferinta de presa la care a participat in calitate de presedinte al ANAT. In plus, spune acesta, legea turismului, despre care se vorbeste de circa 12 ani, cuprinde doar viziunea ministerelor, nu si a patronatelor din turism.

"Noi (Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism - n.r.) ne-am facut amendamentele pe legea turismului, dar din punctul meu de vedere acest proiect trebuia sa fie mult mai pozitiv si sa vina realmente in sprijinul celor care lucreaza in turism. Este un paleativ. Trebuia sa vina cu un plan de dezvoltare a turismului pe urmatorii 25 de ani, ca sa nu mai schimbam obiectivele de la ministru la ministru", a declarat Alin Burcea, presedinele ANAT, la finalul mandatului.

Seful Asociatiei sustine ca legea turismului "reglementeaza foarte multe lucruri", insa nu este ceva "revolutionar".

"Felul in care arata legea turismului este doar viziunea ministerelor. Ministrii nu au luat in calcul propunerilor patronatelor, agentiilor. Este o lege care reglementeaza foarte multe lucruri, e bine, dar facem un lucru de 8, cand am putea sa facem un lucru de 10. Legea turismului nu este ceva revolutionar, care sa impinga lucrurile", a adaugat acesta.

Citeste si: Alin Burcea: Ministerul Turismului cere ANAT standuri gratuite la targurile de turism

Alin Burcea reclama faptul ca proiectul de lege nu spune nimic despre acordarea unor facilitati si stimulente celor din industrie, aspecte pe care patronatele le-au comunicat celor de la Ministerul Turismului. Fara niciun rezultat, insa.

"Propunerile au ajuns si la minister, insa, dupa principiul romanesc, noi le-am scris, noi le-am auzit. Nu avem, de exemplu, facilitati pentru construirea de hoteluri, iar noi cerem asta de ani de zile. In Romania sunt putine hoteluri. Tarifele hotelurilor pentru straini sunt mari pentru ca sunt putine hoteluri. In Budapesta, tarifele sunt la jumatate fata de cele din Bucuresti pentru ca au de trei ori mai multe hoteluri. De asemenea, ne trebuie facilitati pentru incoming, pentru turisti straini, dar nu se poate", a declarat Alin Burcea.

Cat despre stimulente, seful ANAT a precizat: "Poti "pacali", de exemplu, un investitor in industria hoteliera ca nu ii pui impozit de profit timp de cinci ani de zile. Pana cand investitorul respectiv va ajunge sa aiba profit, va cumpara terenul, va plati materiale, va plati angajati".

Citeste si: Alin Burcea, Paralela 45: Sunt condamnat sa traiesc in Romania

Sursa foto: ANAT

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri