Unii prefera sa calatoreasca in orase mari si aglomerate, iar altii adora locurile mai linistite. Pentru cei care isi doresc o vacanta intr-un loc de poveste, Bright Side a selectat 10 sate uimitoare si exceptionale, care te pot lasa pur si simplu fara cuvinte. Vei dori cu siguranta sa le ai pe lista ta de calatorii dupa ce citesti acest articol.

10. Uchisar - Turcia

sate de poveste, locuri de vizitat

Sursa foto: Shutterstock/ Filip Fuxa

Exista multe sate in aceasta zona, dar Uchisar ramane unul dintre cele mai populate. Cea mai mare parte a populatiei orasului locuieste intr-un sat care arata destul de modern si este situat langa aceasta faimoasa minune a naturii (vezi poza).

Acest sat unic uimeste atat cu aspectul lui, cat si cu vederea pe care o ai atunci cand stai pe stanca.

9. Terasele Longji Rice - China

sate de poveste, locuri de vizitat

Sursa foto: Shutterstock/ Ungvari Attila

Chinezii considera ca terasele Longji Rice se numara printre cele mai frumoase locuri din tara lor. Localnicii le numesc “Terasele coloanei vertebrale a dragonului”. Aceste terase sunt situate in satul Ping An inca din secolul al XII-lea si au fost construite pe versantii muntilor care au o inaltime de 1.100 m. Constructia a durat mult timp, dar taranii care traiau atunci nu aveau de ales, pentru ca singura posibilitate de a supravietui era sa construiasca pe munti case.

8. Pariangan - Indonezia

sate de poveste, locuri de vizitat

Sursa foto: Shutterstock/ shahreen

Vulcanul activ Merapi se inalta deasupra acestui sat din Sumatra de Vest si este una dintre cele mai mari comori naturale ale tarii. Pariangan este considerat cel mai vechi sat din poporul Minangkabau. De aceea, un turist curios va putea invata multe despre cultura si obiceiurile populatiei indigene.

Aici poti vizita case traditionale fermecatoare, printre care exista o cladire veche de 300 de ani si o frumoasa moschee din secolul XIX.

7. Satul Cua Van - Vietnam

sate de poveste, locuri de vizitat

Sursa foto: Shutterstock/ PhotoRoman

Satul pitoresc numit Cua Van este situat in Golful Ha Long. Acest sat plutitor este unul dintre cele mai mari din lume. Cel mai probabil vei ajunge acolo cu barca.

Toti oamenii de aici traiesc in case superbe pe plute, iar pentru copii s-a construit o scoala.

6. Giethoorn (Venetia olandeza) - Olanda

sate de poveste, locuri de vizitat

Sursa foto: Shutterstock/ Przemyslaw Bunkowski

Unul dintre cele mai uimitoare si mai colorate sate din Olanda se numeste Giethoorn sau “Venetia olandeza”. Al doilea nume vine de la locatia sa, satul fiind situat pe canale de apa, lungimea totala depasind 6,7 km. Satul are aproape 100 de ani.

Locuitorii acestui sat folosesc cel mai adesea barci cu vasle si barci cu motoare electrice pentru a se deplasa pe apa si biciclete atunci cand merg pe podurile de lemn care leaga casele imprastiate pe 50 de insule mici.

5. Bibury - Anglia

sate de poveste, locuri de vizitat

Sursa foto:Shutterstock/ JeniFoto

Satul Bibury este renumit printre oamenii care cauta inspiratie. Satul a fost intemeiat cu aproape 1.000 de ani in urma si cu siguranta te vei simti coplesit de constructiile vechi si lipsa de orice fel de vehicul acolo.

Filmul Jurnalul lui Bridget Jones a fost filmat aici si tot aici s-au nascut filme precum Miss Marple, care au fost indragite de oameni din intreaga lume.

4. Reine Lofoten - Norvegia

sate de poveste, locuri de vizitat

Sursa foto: Shutterstock/ Maria Uspenskaya

Reine este un sat pe apa cu peisaje minunate, case confortabile si cu doar aproximativ 350 de locuitori.

Satul este situat sub muntii din jurul fiordului care a fost fondat in 1743. Acest loc atrage anual mii de turisti din intreaga lume pentru a admira frumusetea naturii.

3. Insulele Feroe, satul Gasadalur - Danemarca

sate de poveste, locuri de vizitat

Sursa foto: Shutterstock/ Nick Fox

Satul Gasadalur este situat intr-o vale incredibil de frumoasa, intre cele mai inalte stanci ale insulei Vagar, care fac parte din arhipelagul Faroe. In 2002, locuiau aici doar 16 persoane pentru ca se ajungea cu greu acolo. Doi ani mai tarziu, a fost construit un tunel special pentru a putea intra mai usor in sat si de atunci au inceput sa apara din ce in ce mai multi turisti.

2. San Gimignano, Toscana - Italia

sate de poveste, locuri de vizitat

Sursa foto: Shutterstock/canadastock

San Gimignano a fost infiintat in secolul III i.Hr. de catre poporul etrusc. Inital, era un sat foarte mic, dar a devenit oras in secolul al X-lea d.Hr. Acest loc se deosebeste prin turnurile sale exceptionale. Din pacate, astazi au mai ramas doar 14 astfel de turnuri din 72, cate erau la inceput.

1. Kaliningrad - Rusia

sate de poveste, locuri de vizitat

Sursa foto: Shutterstock/ Gl0ck

Satul pe apa din Kaliningrad nu este un sat in adevaratul sens al cuvantului, este mai mult un loc alcatuit din cladiri in stil german, cu o arhitectura in stilul Konigsbergului de dinainte de razboi.

Aceasta localitate este situata langa inima istorica a orasului Kaliningrad.

Sursa foto: Shutterstock / StevanZZ

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri