Romanii care au vizitat saptamana trecuta Targul de Turism si-au cumparat, in special, vacante pentru concediul din vara, potrivit bilantului facut de touroperatorul Christian Tour. Cele mai cautate destinatii au fost Grecia, Turcia, Spania si Bulgaria. Si destinatiile din Romania (statiunile de pe litoral, statiunile balneare si Maramuresul) au fost accesate de turisti.

In cele patru zile ale Targului de Turism al Romaniei, eveniment care s-a desfasurat in perioada 22-25 februarie, peste 7.000 de persoane au cumparat vacante de la standul Christian Tour, precum si din sediile agentiei din intreaga tara. Valoarea totala a pachetelor vandute depaseste 3 milioane de euro, suma cu 30% mai mare decat cea inregistrata la editia din primavara anului trecut a Targului de Turism.

Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, preferatele romanilor la Targul de Turism

Topul destinatiilor externe alese de cei care au cumparat vacante de la Christian Tour este condus de Grecia. Insulele elene sunt urmate de statiunile din Turcia si de cele din Spania. Bulgaria este, de asemenea, cautata de turistii romani atat pentru petrecerea concediului de vara, cat si pentru perioada sarbatorilor pascale.

Si destinatiile exotice au fost la mare cautare la Targul de Turism. Turistii si-au rezervat vacante in Thailanda, India si China.

“Primele pachete care s-au epuizat au fost cele cu reduceri foarte mari. Pe perioada targului, discounturile acordate au fost de pana la 50%, dar Christian Tour a pregatit si oferte precum o saptamana de cazare in Grecia la 1 euro, bilete de avion la 4 euro si sejururi all inclusive in Antalya de la 99 de euro”, a declarat Marius Pandel, Managing Partner Christian Tour.

Vacantele in Romania, trend crescator

Principalele destinatii interne alese de turisti sunt litoralul (pentru minivacanta de 1 Mai si pentru vacanta de vara), statiunile balneare si zona Maramuresului (pentru perioada Pastelui si pentru minivacanta de Rusalii).

Citeste si: In ce croaziere vor calatori romanii in 2018? Care sunt cele mai cautate

Sursa foto: Shutterstock / Morar Traian Ioan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri