"Turistii straini care vin in Romania aleg in primul rand circuitele culturale care, in marea lor majoritate, includ Bucuresti, Valea Prahovei, Brasov, Sibiu, cetatile sasesti, Maramuresul, Bucovina, Delta Dunarii. Acestea ocolesc, de cele mai multe ori, vestul si sud-vestul Romaniei sau Dunarea in sine. Apoi, strainii prefera city break-urile, turismul rural si balnear. Romanii opteaza pentru litoral si Valea Prahovei, destinate turismului de masa, precum si pentru turismul rural si statiunile balneare. Numarul de turisti straini care viziteaza Romania creste de la an la an, insa din putin", apreciaza Traian Badulescu, potrivit Agerpres.

Cresterea anuala este, in medie, de 10%. "Pe langa problemele de infrastructura rutiera, care conteaza, dar nu sunt cele mai importante, o mare problema o constituie forta de munca. Industria turistica duce lipsa de personal calificat, deoarece multi romani au plecat la munca peste hotare sau au optat pentru alte domenii. Nu avem nici investitii importante in hoteluri in multe zone cu potential turistic", a spus el.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont