Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anuntat ca Romania va fi reintrodusa in catalogul principal al turoperatorului german Dertour, incepand din 2019. Directorul general al Dertour Romania, Radu Colfescu, a explicat ca doar ofertele turistice pentru turismul individual au fost scoase din catalogul turoperatorului pentru ca nu mai erau competitive.

"Am reusit sa stabilim un calendar de reintroducere a Romaniei in cataloagele Dertour, la care au acces peste 10.000 de agentii de turism, si din care am fost exclusi in urma cu sase luni. Din 2019, Romania va fi reintrodusa in catalogul principal al Dertour cu mai multe oferte", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Directorul general al Dertour Romania, Radu Colfescu, a explicat ca Romania nu a fost exclusa definitiv din cataloagele Dertour si ca actiunea face parte din strategia companiei pe 2018 de a limita ofertele care nu sunt competitive. Acesta a adaugat ca s-au gasit solutii pentru reintroducerea Romaniei in cataloagele turoperatorului german din 2019.

Avem cateva solutii, dar nu in cataloagele tiparite din acest an, pentru ca este destul de tarziu, ci reintroducerea din anul viitor pe varianta tiparita. Romania nu a fost exclusa definitiv din cataloagele Dertour. Operatorul german a luat decizia sa restranga, in 2018, ofertele nu doar din Romania, ci si din Grecia, Austria, Asia, Orient. Singurul lucru care s-a intamplat a fost scoaterea turismului individual pentru Romania. Romania poate fi promovata doar prin turism de grup: circuite, croaziere, vacante tematice

Radu Colfescu

Turismul individual nu este o solutie eficienta de promovare a Romaniei din cauza costurilor prea mari si timpului indelungat necesar pentru a ajunge la destinatie. "Un hotel de cinci stele din Romania, cu mic dejun, este mai scump decat un hotel de cinci stele din Bulgaria, cu all inclusive", a adaugat Colfescu.

Ministerul Turismului a sustinut cu bani promovarea Romaniei in cataloagele Dertour pana in 2014. "Problema este ca avem o oferta, dar nu exista cerere. Atat timp cat nu va exista o promovare, prin fonduri alocate de catre minister pentru promovarea destinatiilor, lucrurile nu au cum sa avanseze", a precizat seful Dertour Romania.

Citeste si: Bogdan Trif: Redeschidem birourile de promovare externa. Este o masura prioritara

Sursa foto: Agerpres FOTO / Cristian Nistor

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri