Romanii vor avea patru zile libere de Paste, iar acest lucru va avea drept efect cresterea cu circa 30% a numarului de turisti care vor merge in vacanta de Paste atat in tara, cat si in strainatate.

"Romanii au, in general, una-doua vacante mari pe an, dintre care principala in sezonul estival, cand se indreapta spre o destinatie de litoral. Pe langa acestea, in decursul unui an, tot mai multi turisti pleaca in vacante scurte, legate de zilele declarate nelucratoare. Aceste minivacante – de Paste, 1 Mai, Rusalii sau Ziua Nationala – aduc mari beneficii atat turismului, cat si angajatilor romani, care au ocazia sa se deconecteze cateva zile, pentru ca apoi sa revina la locul de munca mult mai relaxati", a declarat Cristian Pandel, CEO Christian Tour.

In doar cateva zile de la decizia ca Vinerea Mare sa fie sarbatoare legala, agentia de turism a primit deja mult mai multe solicitari de vacante in comparatie cu anul trecut, raportat la perioada premergatoare Pastelui.

Paste 2018. Valea Prahovei, cea mai scumpa

Cei care vor sa petreaca sarbatorile in stil traditional, sa participe la slujba de Inviere si sa se bucure de mese cu preparate specifice, aleg sa ramana in tara, iar Valea Prahovei, Bucovina, Maramures, Brasov si Marginimea Sibiului sunt destinatiile alese cu precadere. De cativa ani, si statiunile balneare, precum Baile Felix, sunt cautate de turisti, precum si statiunile de la Marea Neagra, unde unele hoteluri vor fi deschise de Paste, desi, oficial, sezonul estival incepe la 1 mai. Delta Dunarii devine si ea o destinatie pentru care turistii romanii manifesta interes in aceasta perioada si, in consecinta, unitatile de cazare de aici au pregatit pachete de Paste.

In ceea ce priveste tarifele, acestea variaza in functie de durata sejurului, facilitatile si conditiile oferite de unitatea de cazare. De pilda, la Baile Felix, un pachet de trei nopti la un hotel de patru stele, cu demipensiune, care include si masa festiva de Paste, costa aproape 1.000 de lei pentru doua persoane. Cei care aleg Delta Dunarii pentru a celebra Invierea Domnului trebuie sa plateasca aproape 800 de lei de persoana pentru trei nopti de cazare la un hotel de 4 stele, suma care acopera si toate mesele plus masa festiva de Paste.

Un circuit de Paste in Marginimea Sibiului, care include excursii in Sibiu, Sibiel, Cisnadioara, Rasinari si Muzeul Astra costa putin peste 1.000 de lei de persoana, suma din care turistii au asigurate transportul, 4 nopti de cazare la pensiune, mic dejun, cina festiva cu preparate traditionale, spectacole live si insotitor de grup.

Pe Valea Prahovei, una dintre cele mai solicitate destinatii interne, o minivacanta de trei nopti la un hotel de trei stele cu demipensiune costa 2.200 de lei camera. Turistii sunt intampinati cu o gustare traditionala in Noaptea Invierii si sunt invitati la un pranz cu preparate specifice sarbatorilor in prima ziua de Paste.

Destinatii exotice de Paste 2018

Una dintre cele mai solicitate destinatii externe in aceasta perioada este Israel, unde un pachet care include cinci nopti de cazare cu demipensiune, bilete de avion, transferuri si ghid costa aproape 600 de euro.

Si Bulgaria este o destinatie cautata de Paste, mai ales de cei pentru care conteaza foarte mult dimensiunea religioasa, intrucat bulgarii sunt ortodocsi la fel ca romanii. La Balchik, o noapte de cazare cu mic dejun costa 17 euro de persoana la un hotel de 4 stele, in vreme ce in Albena si Nisipurile de Aur costa 36 de euro.

Totodata, cererea pentru city-break-uri in strainatate este mare, romanii alegand orase precum Roma, Milano, Praga sau Viena. De asemenea, circuitele in regiuni calde precum Costa del Sol, Toscana, Sicilia si Napoli aduc turisti in agentii.

Romanii sunt interesati si de sejururi in destinatii exotice, Dubai, Republica Dominicana si Mexic fiind solicitate pentru Paste, cu atat mai mult cu cat luna aprilie este una dintre perioadele recomandate pentru o vacanta in aceste zone datorita vremii perfecte pentru plaja si a precipitatiilor reduse cantitativ. Un pachet pentru doua persoane in Mexic costa aproape 2.000 de euro, suma din care turistii au asigurate biletele de avion si 7 nopti de cazare la un hotel de cinci stele in regim all inclusive.

Sursa foto: Shutterstock / Akos Nagy

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri