In anii trecuti, cele mai multe hoteluri si pensiuni din Delta Dunarii erau inchise de Paste, din lipsa de turisti. Anul acesta, lucrurile s-au schimbat radical. Practic, sezonul in Delta Dunarii debuteaza de Paste, fata de acum cativa ani, cand sezonul incepea la sfarsitul lui mai - inceputul lunii iunie. Sunt structuri de cazare care vor organiza Pastele atat in Sfantu Gheorghe, Sulina si Crisan, cat si in Jurilovca, Sarichioi si alte zone din Delta Dunarii.

Din estimarile noastre, zona Tulcea-Delta Dunarii va atrage in acest an, de Paste, mai mult de 2.000 de turisti in structurile de cazare clasificate, de peste patru ori mai multi decat cei care au ajuns anul trecut

Laurentiu Butuc, director general Green Village Resort

Delta Dunarii a inceput sa ii atraga pe turisti datorita hotelurilor si pensiunilor care ofera servicii de calitate. In paralel, in ultimii ani incepe sa se contureze un parteneriat intre operatorii privati si autoritatile locale pentru promovarea Deltei, care incepe sa dea rezultate. Pe de alta parte, din ce in ce mai multi turisti vor sa schimbe clasicele destinatii de Paste pe care le-au tot vizitat in anii trecuti si cauta ceva inedit, iar Delta este una dintre optiuni.

Fondatorii ViziteazaDelta.ro,...
Citeste si: Doi antreprenori romani, investitie de 1 MIL. euro in turismul online

Dupa minivacanta de Paste, Delta se redeschide de 1 Mai. In anii trecuti, multe hoteluri si pensiuni din Delta nici macar nu luau in calcul Pastele si, cu atat mai putin, 1 Mai.

"La Green Village, de exemplu, mai avem doar zece camere libere pentru Paste, din totalul de 90, iar pentru 1 Mai suntem ocupati 100%. Un pachet de trei nopti de cazare, cu mic dejun si cina, iar in ziua de Paste cu pranz inclus si cina pescareasca acompaniata de un cor ucrainean, costa 170 de euro de persoana", a spus Laurentiu Butuc.

Delta Dunarii, magnet pentru corporatisti, functionari publici si pensionari

Cei mai multi romani care si-au rezervat pachete de Paste in Delta sunt cupluri intre 30-35 de ani, dar si familii cu copii, precum si persoane cu varste intre 55 si 60 de ani. De Paste vin in Delta corporatisti, functionari publici, pensionari. Unii dintre ei au ajuns anul anterior de Craciun si Revelion, iar acum revin de Paste, ca sa vada cum arata Delta si primavara. Sunt turisti din toata tara, si din Bucuresti, dar si din Constanta si zonele limitrofe.

Turistii se vor putea plimba pe canale, debitul apei Dunarii fiind mai mare primavara si permitand accesul in zone, altfel, greu sau deloc accesibile. Fiind mai putin aglomerat decat vara, turistii se vor putea bucura mai mult de tot ce are de oferit Delta Dunarii.

Romania risca sa piarda peste...
Citeste si: Romania risca sa piarda fonduri europene de peste un MLD. euro

Green Village Resort a incheiat anul trecut cu o cifra de vanzari de aproximativ 2,2 milioane euro, cu 22% mai mare fata de anul precedent. Numarul de turisti romani si straini care au vizitat Green Village Resort a crescut, in 2017, cu 10% comparativ cu 2016 si a depasit 11.000 persoane. Pentru 2018, Green Village Resort estimeaza o cifra de vanzari mai mare cu 15% fata de nivelul din 2017 si va continua investitiile, bugetate la aproximativ 300.000 euro.

Sursa foto: Facebook / Green Village Resort