Presedintele Traian Basescu a recomandat miercuri companiei Tarom sa repuna in folosinta avioanele Airbus 310 pe ruta China - America, pentru ca sa nu ramana \"o biata companie regionala\".
Traian Basescu, la intoarcerea din Libia, a receptionat avionul Airbus 318-111, sosit miercuri, in flota Tarom, de la Hamburg. "Este un avion in plus... ca si capacitate", a spus Basescu.

Referindu-se la cele doua avioane Airbus 310, pe care Tarom le-a retras din traficul aerian in 2003, si care" stau si oxideaza pe pista", ministrul Radu Berceanu a spus ca Ministerul incearca sa le repuna in circulatie sau sa le vanda. "Le vom trimite la Toulouse pentru verificari si aducerea la parametri normali si vrem sa le repunem in circulatie pe curse care au fost anulate, nu stiu de ce, si pe care le vom reinfiinta, cum ar fi New York, Beijing sau Bangkok", mai spusese ministrul citat de NewsIn.

Avionul Airbus 318-111 este dotat cu echipamente de navigatie, de comunicatie si de propulsie de ultima generatie, fabricate de firme de renume din SUA si UE. Cabina de pasageri dispune de echipamente audio-video. Potrivit reprezentantilor companiei Tarom, cabina de pasageri poate avea doua configuratii, fie 14 locuri business si 99 economy, fie o singura clasa cu 120 de locuri economy, in functie de cerere.

Viteza de croaziera este de 850 de kilometri pe ora, iar distanta maxima de zbor este de 2780 de kilometri.

Cel de-al doilea avion va fi livrat pana la sfarsitul acestui an, iar celelalte doua vor intra in flota Tarom la inceputul anului 2007.

Conform planului de zbor al Tarom pentru sezonul de iarna 2006-2007, aeronavele Airbus vor opera pe rutele Bruxelles, Frankfurt, Istanbul, Larnaca, Munchen si Tel Aviv. Modelul 318-111 esteo conceptie recenta a anilor 2000 si se incadreaza in reglementarile Orgnizatiei Internationale a Aviatiei Civile.

La mijlocul lunii octombrie, Guvernul a aprobat contractarea unui imprumut de 92,35 milioane dolari pentru compania Tarom pentru plata primele doua aeronave Airbus 318, din cele patru comandate.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri